Ferencváros-Espanyol – élő

Ferencváros-Espanyol – élő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akkor ér valamit a CSZKA ellen megszerzett négy pont, ha most sikerül legalább egy döntetlent kiharcolni – ez a Ferencváros számára a tétje az Európa Liga ötödik fordulójának.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Az Espanyolt fogadja a Ferencváros az Európa Liga ötödik fordulójában. A spanyol csapat 10 ponttal vezeti a H csoportot, mögöttük második a Ludogorec 6 ponttal, harmadik a Ferencváros 5 ponttal, míg az 1 pontos CSZKA Moszkva már csak a csodában bízhat.

A kezdőcsapatok:

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Sigér, Haratin – Varga, Isael, Nguen – Boli

Espanyol: Diego López – Lluís López, Calero, Dídac Vila – Pipa, P. Lozano, Iturraspe, Granero, Corchia – Melendo, Campuzano

A két csapat szeptemberben, az első fordulóban 1-1-et játszott egymással. Azóta az Espanyol három meccset nyert meg kapott gól nélkül, a Ferencváros viszont előbb kikapott a Ludogorectől, majd idegenben legyőzte a CSZKA Moszkvát, otthont pedig leikszelt az orosz csapattal.

Az este másik meccse a CSZKA-Ludogorec, az 1-1 lett. Ami a matematikát illeti, annyi biztos: ha a Ferencváros kikap és a Ludogorec nyer, akkor kiesik a magyar csapat, minden más esetben az utolsó fordulóban a Ludogorec-FTC meccs dönt a továbbjutásról. Az Espanyol már ma este továbbjuthat, ehhez elég egy pontot szereznie, vagy kiszurkolnia azt, hogy a bolgárok ne győzzenek.

A meccset a Ferencváros kezdte nagyobb helyzettel: a 6. percben Varga 22 méterről megeresztett erős lövését Diego López látványos mozdulattal védte. Négy perccel később Boli próbálta meg átvenni a labdát a kaputó 12 méterre, majd elesett – véleményes, hogy történt-e szabálytalanság.

Aztán a 21. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: Isael szabadrúgása a kapufáról kipattant, Sigéren gyakorlatilag nem maradt senki, ő pedig belőtte a vezető gólt.

Pár perccel később újra örülhetett a Ferencváros, de egész más miatt, Boli belekönyökölt Granero arcába, de némi meglepetésre megúszta a kiállítást, csak sárga lapot kapott.

A 30. percben kiegyenlített az Espanyol. Pipa kötényt adott Lovrencsicsnek, majd az alapvonalon utolérte a labdát, betört a tizenhatoson belülre, középre adta, Melendo pedig 10 méterről lőtt. A labda megpattant egy ferencvárosi védőn, Dibusznak így esélye sem volt hárítani, 1-1. A félidőig mindkét csapat megúszott egy-egy piros laposnak tűnő jelenetet, az FTC-nek pedig volt egy veszélyes szabadrúgása is, de a szünetre maradt az 1-1-es állás.

A második félidő elején az Espanyol majdnem rúgott egy szögletből, érintés nélküli gólt, majd egy ferencvárosi szöglet után nem sokon múlt, hogy Sigér duplázzon. Ezek után azonban az FTC hosszú percekre beszorította az Espanyolt, és egy lerántás után még tizenegyest is reklamáltak.

A 66. percben Moszkvából érkezett a ferencvárosiak számára rossz hír: a Ludogorec megszerezte a vezetést. Az FTC ezután két hatalmas helyzetet hagyott ki, előbb a kapufáról pattant fölé egy nagy lövés, majd Boli elől tisztázott az utolsó pillanatban egy védő. A hazai csapat ekkoriban sokkal jobban játszott az ellenfelénél, aktívabban és veszélyesebben próbálkozott, a spanyolok támadásig is alig jutottak el. A legnagyobb lehetőség viszont az Espanyolé volt, amikor egyszer kiszabadultak a nyomás alól: a 72. percben Dibusz védett óriásit, majd a kipattanót az egyik hazai védő lőtte centikkel a saját kapufája mellé - az év öngólja lett volna, ha bemegy. A másik meccsen a CSZKA pedig kiegyenlített, így máris annyira nem volt vészesen rossz a döntetlen az FTC-nek.

A 76. percben tizenegyest kapott a Ferencváros. Calero teljesen fölöslegesen lőtte fel Bolit, egy olyan labdára várva, amelyet a hazai játékosnak nagyjából esélye sem lett volna elérni. A labda mögé Isael állt, de nagyon rosszul lőtte a büntetőt, López simán védett.

A 90. percben pedig másodszor is tizenegyeshez jutott a hazai csapat, újra jogosan. Ezúttal Skvarka próbálkozott, és ő már nem hibázott, 2-1.

És még ekkor sem volt vége! A hosszabbításban Civic megkapta a második sárga lapját. Az ez utáni szabadrúgást Dibusz még védte, a következő támadásnál viszont kiegyenlített az Espanyol. Pipa adta be a labdát a büntetőt hibázó Isael mellől, középen érkezett Darder, és hat méterről befejelte az egyenlítő gólt.

2-2 lett a meccs vége. Viszont mivel a másik meccsen a Ludogorec csak döntetlent játszott, az FTC megúszta a kiesést. A csoport utolsó meccsén, december 12-én egyszerű lesz a helyzet: a Ferencvárosnak győznie kell Razgradban, és akkor továbbjut.

Hozzászólások