szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az új, kétes fogadtatású logóról is beszélt a DIGI Sport híradójában.

A múlt héten jelentette be Hosszú Katinka, hogy megszakítja a munkakapcsolatot edzőjével, Petrov Árpáddal, és egyedül készül tovább a jövő nyári, tokiói olimpiára. A minap pedig az derült ki, hogy a háromszoros olimpiai bajnokot kedvese, Gelencsér Máté kíséri majd edzői akkreditációval az e héten zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságra, Glasgow-ba. Ő azonban nem úszóedző. Ez is téma volt a DIGI Sport Sport24 című műsorában, amelynek Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke adott interjút.

Hosszú Katinka tizenhetedszer is rövid pályás Európa-bajnok lett

Az Eb 400 női vegyes versenyében Hosszú Katinka győzött, Jakabos Zsuzsanna lett a második.

Kulcsár arról beszélt, hogy a MOB figyelembe veszi a sportszövetségek vezetésének arra vonatkozó javaslatait, hogy kik kerüljenek be edzőként vagy kísérőként az olimpiára utazó magyar küldöttségbe.

Az elnök azt is mondta, kérdés, hogy a játékok előtt mennyire lesz fontos, van-e például Hosszú Katinka párjának edzői papírja, és kaphatna-e az alapján később edzői honoráriumot.

Kulcsár Krisztián azt is mondta, hogy nyolc arannyal és hét további éremmel – amennyit a magyar küldöttség Rióban szerzett – elégedett lenne Tokióban is. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem csak az aranyérmek számában méri a sikert.

A tokiói várakozásairól azt mondta, vannak jobban prognosztizálható sportágak, és akadnak olyanok, ahol vannak ugyan klasszisaink, de a sportág jellegéből adódóan az eredmény nehezebben kiszámítható. Ezért – magyarázta – kénytelenek óvatosan kalkulálni. „Ennek a körültekintő módon végzett számításnak az eredménye az a tizenhárom érem, amivel mi Tokióban számolunk.”

Szóba került a műsorban a magyar csapat logója és szlogenje is – ezekről itt írtunk –, amelyekről azt mondta: „Mindenki azt lát bele, amit szeretne” – jelentette ki, és megjegyezte: nagyon ritka, hogy olyan grafikai elem születik, amely az emberek 100 százalékának elnyeri a tetszését, ám ők erre törekednek.

„Azt hiszem, könnyű dolgunk lesz akkor, ha az emberek megértik, hogy mi bevonni szeretnénk ebbe mindenkit, és megosztani azt a fajta jóérzést és együvé tartozást, amit egyébként mi más, ha nem a sport kellene, hogy árasszon magából” – jelentette ki a MOB elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva