Visszatérhet Nikolics a válogatottba is

Visszatérhet Nikolics a válogatottba is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A csatár két éve mondta le a válogatottságot, de most jelezte, hogy szívesen visszatérne. A szövetségi kapitány nyitott az egyeztetésre.

A napokban jelentette be a MOL Fehérvár FC, hogy leigazolta az Egyesült Államokból hazatért Nikolics Nemanját. A szerbiai születésű, magyar állampolgár labdarúgó négy és fél év után tért vissza Székesfehérvárra.

A 32 éves csatár vasárnap este az M4Sporton arról beszélt, szívesen egyeztetne Marco Rossi szövetségi kapitánnyal arról, hogy visszatérne a válogatottba. Nikolics a legutóbb 2018. március 27-én a Skócia elleni barátságos mérkőzésen szerepelt a nemzeti csapatban, majd május 3-án – az amerikai Chicago Fire játékosaként a nagy távolságra való tekintettel – lemondta a válogatottságot.

A játékos szavaira reagálva Rossi jelezte: nyitott az egyeztetésre.

„Az ajtó minden olyan játékos előtt nyitva áll, aki fizikai, taktikai, technikai szempontból alkalmas és kész arra, hogy a nemzeti csapatot segíteni tudja. Ez alól sem Nikolics, sem más nem kivétel, így amennyiben találkozni szeretne velem, akkor erre én is nyitott vagyok” – idézte a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja az olasz szakvezetőt.

Rossi a tervek szerint március 16-án hirdet keretet a bulgáriai Európa-bajnoki pótselejtezőre. A magyar válogatott, amely négy éve pótselejtezőn harcolta ki az Eb-részvételt, győzelme esetén a Puskás Arénában fogadja az Izland–Románia-párharc továbbjutóját. A második összecsapás győztese kijut a nyári kontinenstornára, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz.

Hozzászólások