Dárdai Klinsmannról: A szomszédnak sem szólok át, hogyan nyírja a füvet

Dárdai Klinsmannról: A szomszédnak sem szólok át, hogyan nyírja a füvet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Otthagyta a Hertha BSC vezetőedzői posztját Jürgen Klinsmann, aki mindössze tíz hétig irányította a német Bundesligában érdekelt futballcsapatot. A tréner novemberben vette át a feladatot Ante Covictól, aki előtt Dárdai Pál volt a berliniek edzője. Őt kérdezte most a Nemzeti Sport arról, mit gondol Klinsmann távozásáról, és van-e esély a visszatérésére.

Dárdai Pál azt mondta, meglepte a német tréner bejelentése. „Hogy valójában mi történt, csak kevesen tudhatják. Én nem tartozom közéjük. Innen-onnan hallok ezt-azt, de még a véleményem sem mérvadó ebben az ügyben. A szomszédnak sem szólok át, hogyan nyírja a füvet…” – magyarázta a lapnak.

A magyar szakember 2015 februárjától a tavalyi szezon végéig volt a Hertha vezetőedzője, azután szabadságra ment. A nyáron tér majd vissza a klubhoz, de nem a nagy csapathoz: a U17-es játékosok felkészítését veszi át. Azt mondja, nem keresték, szóba sem került, hogy visszaüljön a kispadra Klinsmann távozása után. „Addig élem a hétköznapi emberek életét – nem úgy, mint az elmúlt húsz évben. Természetesen figyelemmel követem az eseményeket, kimegyek az utánpótláscsapatok meccseire, időnként az edzéseire is, egyelőre ennyi a kapcsolatom a Herthával, nem több.”

Csupán néhány hétig tartott Klinsmann kalandja a Herthánál

Tíz hétig bírta a berlini együttes új vezetőedzője. Már megvan az utód.

Arról, hogy a Hertha a téli átigazolási időszakban 78 millió eurót költött játékosokra, ám amikor ő volt a tréner, ekkora összegek elköltéséről nem is álmodhatott, azt mondta, sohasem szeretett azzal foglalkozni, mi lett volna, ha. „Én hosszú ideig, négy és fél évig álltam a csapat élén, az utolsóért talán már kár is volt. Mindenesetre abban az időszakban felépítettünk valamit, amire büszkék lehetünk. A Hertha nimbusza sokat erősödött, vonzó lett a klub, sokan akartak hozzánk igazolni, jóval kisebb büdzséből gazdálkodva kétszer végeztünk nemzetközi kupaszereplést érő helyen. Berlinben szerettek minket, de az idegenbeli meccseken is éreztük, kivívtuk mások szimpátiáját. Ez a fejezet lezárult, ami pedig a jelent illeti, nincs okom panaszkodni. Ha nem csinálok butaságot, némi túlzással nyugdíjas állásom van a klubnál.”

A Hertha előnye jelenleg 6 pont a már osztályozót érő helyen álló Düsseldorf előtt, szombaton pedig a Paderbornnal mérkőzik. Megkérdezték Dárdait, mi lesz akkor, ha a berliniek szombaton kikapnak a sereghajtótól, számít arra, hogy esetleg visszahívják? „Induljunk ki abból, hogy nyer a Hertha, és akkor mindenkinek nyugodt hétvégéje lesz.”

A Hertha vezetőedzője Klinsmann távozása után a korábbi másodedző, Alexander Nouri lett, és visszatért a csapathoz Petry Zsolt is kapusedzőként.

Hozzászólások