szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letesztelték az együttes minden olyan játékosát, aki külföldön járt. Egyikükről kiderült, hogy fertőzött.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Pozitív lett az egyik békéscsabai kézilabdázónő koronavírus-tesztje – írta meg a Beol.hu. Az első osztályban szereplő Békéscsabai Előre NKSE közleményben erősítette meg a hírt.

Paláncz György elnök elmondta, hogy a klub a Magyarországra visszatérő légiósokat és a külföldön járt játékosokat PCR-tesztelésre küldi, mielőtt csatlakoznak a csapattársaikhoz. Egy ilyen tesztelésen derült ki, hogy az egyik sportoló eredménye pozitív lett.

A Békéscsabai Előre NKSE értesítette az illetékes hatóságokat.

Paláncz elmondta, hogy az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, nem hagyhatja el a lakhelyét. Jól érzi magát, átmenetileg elvesztette az íz- és szagérzékelését. A vele érintkező csapattársakat, a klub munkatársait, illetve a családját is letesztelték, mindenkinek negatív lett az eredménye. A klubelnök szerint nagyon gyorsan intézkedtek, ennek is köszönhető, hogy a fertőzés nem terjedt tovább.

Június végén a Vác kézilabdacsapatának tíz játékosáról derült ki, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: újabb rekordok dőltek Ukrajnában

Koronavírus: újabb rekordok dőltek Ukrajnában

A felmelegedés újabb hatalmas gyomrost vitt be az Északi-sarkon

A felmelegedés újabb hatalmas gyomrost vitt be az Északi-sarkon

Intézkedés közben halt meg egy rab Sátoraljaújhelyen, gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás

Intézkedés közben halt meg egy rab Sátoraljaújhelyen, gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás