Teljesült az álom, 25 év után újra BL-főtáblán a Fradi

Teljesült az álom, 25 év után újra BL-főtáblán a Fradi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zöld-fehérek a norvég Moldét búcsúztatták a rájátszás visszavágóján.

A múlt szerdai odavágón Szerhij Rebrov csapata 3-3-as döntetlent játszott. Már a 7. percben vezetést szerzett Franck Boli góljával, Myrto Uzuni 52. percben esett fejesgólja után pedig úgy látszott, hogy el is dőlt a párharc, a házigazdák azonban szinte a semmiből visszajöttek, alig negyedóra alatt egyenlítettek, és a hajrában a vezetést is átvették, mígnem a magyar bajnok Ihor Haratin büntetőjével egyenlített (3-3).

A mostani párharc anyagi tétje óriási volt: az a csapat, amelyik a BL csoportkörébe jut, 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik a selejtezőben eddig keresett 6,5 millió euró (2,3 milliárd forint) mellett. A másik együttes az Európa-liga főtáblájára kerül, amivel „csak” 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) keres.

A Ferencváros a BL-selejtezőben a svéd Djurgardent, a skót Celticet és a Dinamo Zagrebet egy-egy meccsen legyőzve jutott el az immár két mérkőzéses playoffba.

A meccs

0. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

12. perc: Mostanáig kellett várni az első komolyabb próbálkozásra: Zubkov 20 méterről lőtt laposan, de Linde biztosan védett. Két perccel később Uzuni lépett ki, ám a középre tett labdáról Tokmac kevéssel lemaradt. Egyelőre többet van a labda a Fradinál, a Molde csak időnként támad le, inkább visszazár, pedig a döntetlen nem neki kedvez.

26. perc: Aursnes kapott sárga lapot Heister buktatásáért. Ezúttal Lovrencsics tudott kilépni a jobb szélen, beadása viszont elszállt a fejek fölött.

33. perc: Zubkov játszotta magát tisztára, de a lövése szögletre pattant. A sarokrúgás nem volt veszélyes, a bíró kifelé ítélt szabadrúgást.

A Fradi nem állt vissza védekezni, de nem is szakítja szét magát a támadásoknál. A norvégok egyelőre nem azt a formájukat mutatják, mint az odavágó második félidejében.

39. perc: Zubkov tette ki középre a bal oldalon felfutó Heisternek, a beadást a kapus kapta fel.

40. perc: Nem sokkal lőtt a léc fölé Eikrem középről Knudtzon jobb oldali beadása után.

42. perc: Botka kapott sárgát, Jamesszel szemben szabálytalankodott. Eikrem veszélytelenül emelt át a kéttagú sorfal fölött.

Vége az első félidőnek.

Kezdődik a második félidő.

49. perc: James kapott sárgát, csúnyán szabálytalankodott Somaliával szemben.

53. perc: Jó egy percig a Molde kapuja előtt folyt a játék, de nem jutott el lövésig.

54. perc: A Molde kihagyta a meccs eddigi legnagyobb helyzetét. A védelemben Botka ragadt bent, Hussain tudott kilépni, és 12 méterről lőtt, de a labdába Blazic bele tudott lépni, így az szögletre pattant.

55. perc: Eikram jutott szöglethez, amit fejjel csúsztatott kifelé az egyik ferencvárosi. A labdára Tokmac csapott volna le, de Hestad elgázolta. A szabálytalanság sárga lapot ért.

58. perc: Dibusz két nagy védést is bemutatott. Előbb Eikrem szögletét öklözte ki, majd a legveszélyesebb norvég visszalőtt labdáját tolta fölé.

60. perc: Sigér méretes indítását Uzuni vette le, és passzolt Zubkovnak, aki előtt hatalmas helyzet adódott, de a lövés gyengére sikerült. A kapus kapta fel a labdát.

65. perc: Cserélt a Molde: Knudtzon le, Brynhildzen be.

Nyomnak, többet támadnak a norvégok, a Fradi kezd beszorulni a kapuja elé.

76. perc: Villant a Molde: szép háromszögelés után Hestad nyolc méterről tehette kapura a labdát, Dibusz lábbal védett nagyot.

77. perc: Eikrem indult be középre, és lő nem sokkal Dibusz kapujának bal oldala mellé.

78. perc: Fradi-cserék. Sigér helyett Laiduni érkezett a pályára, Tokmacot Isael váltotta.

81. perc: Hussain helyére Omoijuanfo érkezik Moldéba.

84. perc: Uzuni iramodott meg, de kiszorított helyzetből nem talált kaput.

86. perc: Ismét cserélt a Fradi: Somalia helyére Frimpong állt be.

87. perc: Orstes indítását a félpályáról Pedersen adta be, Brynhildzen pedig Dibusz kapujának bal oldala mellé vágódott. A Fradi kapusa nyújtózkodott, de nem kellett beleérnie.

89. perc: A hatodik norvég szögletet Eikrem rúgta be. Három zöld-fehér mezes fején pattant meg, mielőtt kivágták.

Három perc a hosszabbítás.

92. perc: Zubkov passzával Uzuni iramodott meg, és lőtt Linde hálójába, de Kuipers játékvezető, miután a videobíró visszanézte a jelenetet, érvénytelenítette a találatot.

94. perc: Lefújta Kuipers! Negyed évszázad után újra a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott a Ferencváros.

Hozzászólások