Felfüggesztik a cseh focibajnokságokat

Felfüggesztik a cseh focibajnokságokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cseh kormány vészhelyzetet hirdetett, emiatt leáll minden sportesemény is.

A professzionális cseh labdarúgó-bajnokságokat szervező liga közleményt adott ki, amiben megerősítette: a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az élvonalbeli és másodosztályú küzdelmeket is felfüggesztették.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a cseh kormány veszélyhelyzet hirdetett ki az országban, ami miatt betiltották a sporteseményeket is. A cseh első és másodosztályt szervező liga ezért rendkívüli ülésen döntött a felfüggesztésről.

Dusan Svoboda, a liga elnöke szerint kellett a kialakult helyzetre, és annak érdekében, hogy fenntartsák a fordulók előre meghatározott menetrendjét, felfüggesztették a bajnokságokat. A sportvezető azt is hozzátette, valószínűleg a téli szünetet rövidítik le emiatt.

A liga emellett azt is bejelentette, hogy tárgyalást kezdeményeznek Andrej Babis miniszterelnökkel, valamint Roman Prymula egészségügyi miniszterrel annak érdekében, hogy olyan feltételeket szabjanak meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a profi klubok teljes körű edzésmunkát végezhessenek.

Csehországban már több, mint ezer halottja van a koronavírusnak, csak keddre több, mint 4000 új fertőzöttet regisztráltak.

A magyar labdarúgó bajnokságok továbbra is bármiféle korlátozás nélkül futnak.

Hozzászólások