szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hivatalos döntés márciusban várható arról, hogyan és milyen helyszíneken tartják majd a meccseket. A svájci szövetség vezetője szerint elképzelhetetlen, hogy az eredeti terv szerint 12 ország lássa vendégül a csapatokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Valószínűleg nem lehet megrendezni – az eredeti tervek szerint – több városban az idén nyárra halasztott labdarúgó-Európa-bajnokságot, ehelyett egyetlen ország vagy egy elegendő stadionkapacitással rendelkező város lehetne a házigazda – nyilatkozta Dominique Blanc, a Svájci Labdarúgó-szövetség elnöke. A 24 csapatos, egy hónapos tornát éppen egy évvel tolták későbbre a koronavírus-járvány miatt, az új kezdési időpontja június 11.

„Nem szabad álmodoznunk. A legjobb esetben is csak az év második felében élhetünk majd újra normális életet.

Jelen pillanatban elképzelhetetlennek tartom, hogy a svájci válogatott Bakuban játsszon”

– fogalmazott egy interjúban Blanc.

Az Eb-nek a magyar válogatott is résztvevője, Marco Rossi együttese Budapesten és Münchenben játssza majd mérkőzéseit. E két város mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, Róma és Szentpétervár ad otthont a meccseknek. Ez lenne az első olyan kontinenstorna, amely egész Európát átszőné, szemben a korábbi gyakorlattal, amikor egy ország vagy kettő közösen volt házigazda.

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Az MLSZ elnöke szerint nem gondolkodnak az NB I.-ben létszámcsökkentésben, a klubok költségvetése stabil, Marco Rossi szerződéséről még tárgyalnak.

„Az egyik lehetőség, hogy Oroszország vagy Németország lenne a házigazda. A másik, hogy egy metropoliszban rendeznék az összes találkozót. Például Londonban” – magyarázta Blanc.

Az európai szövetség (UEFA) abban reménykedett, hogy a halasztás után már lehetnek szurkolók a stadionokban, de – miután még most is többnyire zárt kapuk mögött zajlanak a bajnoki és válogatott találkozók – ez még mindig nagyban függ a pandémiás helyzet alakulásától.

Nincs kétség afelől, hogy szurkolók nélküli lesz a torna. Ha egyáltalán nem rendeznék meg, az pénzügyileg katasztrofális lenne”

– jelentette ki Blanc.

Az UEFA várhatóan márciusban dönt az Eb sorsáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekő Ádám Itthon

"Senkinek sem volt olyan hatása a világ futballjára, mint a magyaroknak"

Jonathan Wilsont, a Blizzard újságíróját nem csupán az új generációs futballszakírók legjobbjai között szokás emlegetni, de ő egyben azok közé is tartozik, akik a pályán látottakat és a sport történelmét is közelebb tudják hozni a nézőhöz. Az angol szakember újra könyvet írt, ezúttal a magyar fociról. Ebből a többi között kiderül az is, hogy az Aranycsapat csak az egyik nagy dolog, amivel Magyarország átírta a sporttörténelmet. Interjú.

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől