Kézilabda: másfél héttel az olimpiai selejtező előtt lett koronavírusos a szövetségi kapitány

Kézilabda: másfél héttel az olimpiai selejtező előtt lett koronavírusos a szövetségi kapitány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vasárnapig kellene negatív mintát adnia a szakembernek ahhoz, hogy ott lehessen a felkészülési edzőtáborban.

Kérdéses, hogy csatlakozhat-e Elek Gábor, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapathoz az olimpiai selejtezőtorna előtti, vasárnap kezdődő edzőtáborhoz, ugyanis pozitív lett a koronavírustesztje.

„Folyamatos kapcsolatban vagyunk Elek Gáborral és a szakmai stábbal, amennyiben szükséges lesz, az olimpiai selejtező előtt és alatt a szövetség biztosítani fogja a megfelelő és hatékony technikai összeköttetést a szakember és a csapat között” – mondta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke.

A sportvezető arról is beszélt, hogy Danyi Gábor edző, Görbicz Anita szakmai tanácsadó, Bakos István kapusedző, Holanek Zoltán erőnléti edző, valamint a csapat melletti minden egészségügyi és a technikai szakember felkészül arra az eshetőségre is, ha a szövetségi kapitány nem tud ott lenni győri tornán.

„A terveket és a célokat mindez nem borította fel: bármi áron ki akarunk jutni az olimpiára. Természetesen megnehezíti a dolgunkat, bár nagyon bízunk benne, hogy Elek Gábor hétvégére tud egy negatív tesztet produkálni, és ő is elkezdheti a lányokkal az edzőtábort” – mondta az M1-en Pálinger.

Arról is beszélt, hogy jelenlegi tudásuk szerint vasárnapig kellene negatív mintát adnia az edzőnek ahhoz, hogy beköltözhessen a buborékba, de már felvették a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz, ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt.

A házigazda magyarok jövő pénteken Kazahsztánnal, szombaton Szerbiával, vasárnap pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak a győri tornán. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

„Sírni tudnék" - másodszor is megfertőzte a koronavírus Bodó Richárdot

A Szeged és a magyar kézilabda-válogatott átlövőjét nagyon megviseli, hogy újra karanténba kell vonulnia.

Hozzászólások