szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Firefox nem mondható lomhának, néhány kiegészítővel és fogással azért ezt a böngészőt is felgyorsíthatjuk.

Jól ismert a netezők körében az a bizonyos 404-es hiba, ami azt jelzi, hogy a böngésző által keresett tartalom nem található. Ilyen hiba fordul elő akkor, ha egy weboldal már megszűnt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy tárolt változata nem érhető még el valahol, és az ErrorZilla Mod nevű kiterjesztés éppen abban segít, hogy villámgyorsan elérjük ezt a tárolt változatot, sőt még további funkciókat (Ping, Trace, Whois stb.) is kínál.

A Fasterfox nevű kiterjesztés egy igazi kis teljesítménymotor. Számos tuningoló beállítást kínál, amelyekkel finomhangolhatjuk (gyorsíthatjuk) a tűzrókát. A Beállítások ablakhoz úgy jutunk el, ha a Kiterjesztések között megkeressük a már letöltött Fasterfoxot. A Beállítások opciójára kattintva egy olyan ablakba jutunk, ahol többféle beállítási modell közül választhatunk, a többit pedig már a számítógépre bízhatjuk. Ha viszont az Egyedi finomhangolás mellett tesszük le a voksunkat, újabb fülek jelennek meg a beállító ablakban, s még számos további jellemzőn változtathatunk.

Van, aki jobban szeret billentyűparancsokkal navigálni a böngészőkben, és állítja, gyorsabban célhoz ér. Például ha nagyítani vagy kicsinyíteni akarunk a Firefoxban, elég megnyomnunk a Ctrl-t és a plusz, illetve mínusz billentyűt, a Ctrl + Enter pedig leveszi a vállunkról a .com végződés begépelésének terhét. Ezen a linken megtalálható valamennyi firefoxos billentyűkombináció.

A DownThemAll kiterjesztés egy remek letöltésmenedzser, aminek a hatására – legalábbis a fejlesztője szerint – négyszer gyorsabb lesz a letöltés, amit több szálon is folytathatunk, s bármikor szüneteltethetjük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Kilenc év késéssel, de végre megnyílt Berlin botrányos reptere

Kilenc év késéssel, de végre megnyílt Berlin botrányos reptere

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban