szerző:
hvg.hu

A Magyarországon is elérhető online videokölcsönző alapból nem sorolja fel az összes elérhető kategóriát. Most olyan Chrome-bővítményeket mutatunk, amelyek felfedik e titkot.

Korábban már mutattunk egy módszert, amellyel rálelhetünk a Netflix rejtett kategóriáira, később pedig írtunk egy, az előbbinél egyszerűbb Chrome-bővítményről is. Most újabb Chrome-kiegészítők kerülnek terítékre, amelyek célja megegyezik, felfedni a Netflix valamennyi kategóriáját.

Már a nevében is egyértelműsíti célját a Netflix Hidden Category Search Chrome-bővítmény. A telepítése után felkerül az ikonja a felső eszközsávba, és ha erre rákattintunk (természetesen ha a Netflix már nyitva van), még nem a rejtett kategóriák, hanem egy keresőmező jelenik meg. Ha elkezdünk ide írni, a bővítmény máris kiegészíti a betűket a releváns kategóriákkal. Kereshetünk filmek, sorozatok vagy akár stílusok alapján is.

©

Az All Netflix Categories nevű Chrome-bővítmény nem ingyenes (2,99 dollárba keül), cserébe viszont 27 ezer rejtett kategória feltárását ígéri. A telepítése után a felső eszközsorba beköltöző ikonra kattintva tudjuk majd használni. Ha erre rákattintunk, nemcsak a kategóriákat érhetjük el, hanem kedvenceket is választhatunk közülük, megnézhetjük az utoljára választottakat és még műfajok alapján is kutakodhatunk. Azt is láthatjuk, hogy hány film van fent a Netflixen az egyes kategóriákon belül. A popup ablak kinézetét is megváltoztathatjuk: fehér vagy sötét hátteret választhatunk hozzá.

©

Az ingyenes Reveal for Netflix Chrome-bővítmény telepítése után egy Reveal feliratú gomb jelenik meg a Netflix felületén a keresési opció mellett. Ha erre kattintunk, ábécé-rendben jelennek meg a rejtett kategóriák. A bővítménynek egy keresési opciója is van, ezzel művész, műfaj, rendező, stílus stb. alapján kereshetünk, és ilyenkor az ezekhez kapcsolódó kategóriák, illetve tartalmak tűnnek fel.

©

Az előbbihez hasonlóan működik a Better Browse for Netflix bővítmény is. Ez a telepítése után egy Browse gombot ad a Netflix felületéhez. Ezt megnyomva, ábécé-rendben láthatók a kategóriák, és műfaj szerinti keresésre is van lehetőség.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagyon nem tetszik az Európai Parlamentnek a román büntetőjogi reform

Nagyon nem tetszik az Európai Parlamentnek a román büntetőjogi reform

Megtalálták a trójai hadifoglyok elveszett városát

Megtalálták a trójai hadifoglyok elveszett városát

A szezon végéig van edzője a Realnak

A szezon végéig van edzője a Realnak

Balsai Móni: Állandóan elmegyek mindenben a falig

Balsai Móni: Állandóan elmegyek mindenben a falig

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Népszerű táplálékkiegészítőkről derült ki, hogy nem is olyan hasznosak

Népszerű táplálékkiegészítőkről derült ki, hogy nem is olyan hasznosak