szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fejlesztők javában készítik a Google böngészőjének következő verzióját, melynek egyik érdekes újdonsága a biometrikus védelem lesz.

A napokban töltötte be tizedik életévét a Chrome, a komoly életkor pedig komoly újdonságokat hozott: a böngésző új, letisztultabb küllemet és okosabb jelszótárolási lehetőséget is kapott, hogy csak néhányat említsünk ezzel foglalkozó cikkünkből.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne mit (tovább)fejleszteni a Chrome-on, hiszen a Google mérnökei javában dolgoznak a következő rendszerverzión, mely szintúgy érdekes újításokat ígér. Közülük talán legfontosabb, hogy a böngésző androidos és Mac számítógépeken használható változata biometrikus védelmet kap. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók ujjlenyomatukkal is védhetik majd a programot és a megnyitott weboldalakat, az ujjlenyomatos azonosítás után automatikusan "beíródik" a jelszó például a webes belépő felületeken.

©

Bár a vonatkozó blogbejegyzésben nem ejtenek róla szót, a fejlesztés bizonyára iOS rendszerű készülékekre is elkészül, igaz, ennek időpontja még nem ismert.

A saját felelősségre használható bétaverzióban egyébként más, hasznos fejlesztések is sorakoznak. Egyrészt a Windows 10-használók is megkapják a böngésző Web Bluetooth nevű okosságát (ez eddig Androidon és Mac gépeken működött), másrészt a program automatikusan kilép majd a teljes képernyős módból, ha olyan oldalra jut, amin hitelesítéssel vagy fizetéssel kapcsolatos párbeszédpanel bukkan fel. A Google szerint ezzel a tisztánlátást igyekeznek segíteni, hiszen a felhasználóknak jobb, átláthatóbb környezetre van szükségük az ilyen döntéseknél.

A 70-es szoftververzió, benne az újdonságokkal, heteken belül jelenik majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?