szerző:
hvg.hu

A fejlesztők javában készítik a Google böngészőjének következő verzióját, melynek egyik érdekes újdonsága a biometrikus védelem lesz.

A napokban töltötte be tizedik életévét a Chrome, a komoly életkor pedig komoly újdonságokat hozott: a böngésző új, letisztultabb küllemet és okosabb jelszótárolási lehetőséget is kapott, hogy csak néhányat említsünk ezzel foglalkozó cikkünkből.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne mit (tovább)fejleszteni a Chrome-on, hiszen a Google mérnökei javában dolgoznak a következő rendszerverzión, mely szintúgy érdekes újításokat ígér. Közülük talán legfontosabb, hogy a böngésző androidos és Mac számítógépeken használható változata biometrikus védelmet kap. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók ujjlenyomatukkal is védhetik majd a programot és a megnyitott weboldalakat, az ujjlenyomatos azonosítás után automatikusan "beíródik" a jelszó például a webes belépő felületeken.

©

Bár a vonatkozó blogbejegyzésben nem ejtenek róla szót, a fejlesztés bizonyára iOS rendszerű készülékekre is elkészül, igaz, ennek időpontja még nem ismert.

A saját felelősségre használható bétaverzióban egyébként más, hasznos fejlesztések is sorakoznak. Egyrészt a Windows 10-használók is megkapják a böngésző Web Bluetooth nevű okosságát (ez eddig Androidon és Mac gépeken működött), másrészt a program automatikusan kilép majd a teljes képernyős módból, ha olyan oldalra jut, amin hitelesítéssel vagy fizetéssel kapcsolatos párbeszédpanel bukkan fel. A Google szerint ezzel a tisztánlátást igyekeznek segíteni, hiszen a felhasználóknak jobb, átláthatóbb környezetre van szükségük az ilyen döntéseknél.

A 70-es szoftververzió, benne az újdonságokkal, heteken belül jelenik majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Frissítsen, ha még nem tette: veszélyben lehetnek a WhatsAppot használók

Frissítsen, ha még nem tette: veszélyben lehetnek a WhatsAppot használók

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Kormányinfó: Novemberben jönnek a kirúgások a közszférában

Kormányinfó: Novemberben jönnek a kirúgások a közszférában

Foggal-körömmel védi vadászterületét a Mészáros família a pernyertes vadászokkal szemben

Foggal-körömmel védi vadászterületét a Mészáros família a pernyertes vadászokkal szemben

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Marabu FékNyúz: Itt élned, halnod kell

Marabu FékNyúz: Itt élned, halnod kell