szerző:
hvg.hu

Elkészült az első komolyabb összehasonlítás, amelyből kiderült, hogy elődjeikhez és a konkurens andriodos csúcsmobilokhoz képest mennyi ideig bírják egy feltöltéssel az új iPhone-ok. Az Apple szemszögéből nem túl szívderítő az eredmény.

Két hete mutatta be az Apple az idei évre szánt iPhone-okat, amelyek túl sok változást nem hoztak a tavaly bemutatott jubileumi iPhone X-hez képest. Nagyobb lett a kijelző, erősebb a processzor – a Samsung legerősebb készülékét például simán elverte az új iPhone –, további újdonságként pedig arról beszéltek Tim Cookék, hogy az iPhone Xs 30, az iPhone Xs Max pedig 90 perccel bírja tovább, mint a tavalyi csúcskészülék. De mire elég ez az üzemidő a konkurensekkel szemben?

A Tom's Guide el is készítette szokásos aksitesztjét, hogy kiderüljön, hová kerül a csúcsmobilos mezőnyben az iPhone Xs és az Xs Max. A próba során minden készülékkel ugyanazt végezték el: 150 nites fényerősség mellett 4G sebességgel neteztek rajta úgy, hogy az automatikus fényerőbeállítást kikapcsolták a mobilokon.

A legtovább a Huawei P20 Pro bírta egy feltöltéssel, 14 óra 13 perccel, a második helyen a Google Pixel 2 XL végzett (12:09), míg a harmadik a Samsung Galaxy Note9 lett (11:26).

©

Az iPhone Xs valamivel átlag alatt teljesített a maga 9 óra 41 perces szintidejével, a nagyobb Xs Max viszont jelentősen meghaladta az átlagos időt, 10 óra 38 percig bírta. Az idei összemérésben nem szerepel ugyan a tavalyi modell, ám a Tom's Guide tesztelői külön felhívták a figyelmet arra, hogy méréseik szerint az Apple nem mondott igazat. Az iPhone X ugyanis 10 óra 49 percen át bírta egy teljes feltöltés után – az idei modellek tehát ebből a szempontból gyengébbek a tavalyinál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

"Fejezze be az óbégatást" - másfél percben mutatjuk, hogyan utasít rendre Kövér László

"Fejezze be az óbégatást" - másfél percben mutatjuk, hogyan utasít rendre Kövér László

Benzines villanyautó: teszten a Honda különc hibrid divatterepjárója, az új CR-V

Benzines villanyautó: teszten a Honda különc hibrid divatterepjárója, az új CR-V

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Brüsszelt nem lehet megállítani

Brüsszelt nem lehet megállítani