szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Chrome legfrissebb verziójában a Google "titokban" mindenkit beléptetett a böngészőbe. A felhasználók felháborodása után a Google úgy döntött: októbertől bárki kikapcsolhatja majd ezt a lehetőséget.

A Google nemrég adta ki a Chrome böngésző legújabb, 69-es verziószámú változatát, ami számos újdonság mellett egy olyan funkciót is magával hozott, amin kiakadtak a felhasználók. A gyakorlatban arról van szó, hogy a Chrome automatikusan bejelentkezteti a felhasználókat a böngészőbe, amint azok bejelentkeznek valamelyik Google-szolgáltatásba – például a Gmailbe. (Hogy pontosan miről van szó, arról itt írtunk korábban.)

A Google azzal érvelt, hogy ezzel csak a felhasználóknak segít, hogy egyrészt ne keveredjenek össze a böngészési és egyéb előzmények, ha esetleg több felhasználó is használja ugyanazt a számítógépet. Emellett azt is hangsúlyozták, hogy bár a bejelentkezés megtörténik, a felhasználók adatait még nem kezdi el a böngésző automatikusan továbbítani a Google szervereire.

A kedélyek azonban nem csillapodtak, így ezúttal Zach Koch, a Chrome termékmenedzsere szólalt meg az ügyben. A szakember egy blogbejegyzésben jelezte, a felhasználói igények előtt meghajolva változtatni fognak a bejelentkezés menetén: a Chrome következő frissítésével lehetőség nyílik majd arra, hogy kikapcsoljuk az automatikus bejelentkezést.

Hogy a Chrome 70 mikor jelenik meg, arról egyelőre nincs hír, várhatóan valamikor októberben adják majd ki. Kikapcsolni viszont enélkül az opció nélkül is ki lehet az automatikus bejelentkezést, hogy hogyan, arról itt írtunk korábban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb vidéki településen próbálkoznak a kulturális élet átszabásával

Újabb vidéki településen próbálkoznak a kulturális élet átszabásával

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Szijjártó: Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre