szerző:
hvg.hu

Érthető, ha számolják a napokat a Fortnite mobiljáték fejlesztői, hiszen minden 24 órában nagyjából másfél millió dollárt termel iOS-es mobiljátékuk egymagában. És akkor a többi platformról még nem is beszéltünk.

A 2018-as év legtöbbet emlegetett mobiljátéka kétségkívül a Fortnite Battle Royale, amelyik először iOS-re jelent meg, majd azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy – a biztonsági kockázatok ellenére – kikerülte a Google alkalmazás-áruházát.

Egy ingyenes játékról van szó, és akkor is kompromisszumok nélkül lehet játszani, ha semmit sem költ rá a felhasználó, viszont vannak olyan, a játékban szereplő karaktereket érintő kiegészítők (pl. ruházat), amelyek már pénzbe kerülnek. S ez a stratégia igencsak bevált: a SensorTower aktuális jelentése szerint ugyanis az iOS-es változat indulása (azaz március 15.) óta 300 millió dollárt fizettek már a felhasználók, ami igazán elismerésre méltó teljesítmény. Rekordot azonban mégsem döntött, a Pokémon Go ugyanis 113 nap alatt hozott ugyanennyi bevételt.

©

Kedvezőbb lehet a Fortnite számára legnagyobb riválisával, a PlayerUnknow’s Battlegorundsszal (PUBG) vetik össze: ez utóbbi játék április 15-i indulása óta 47 millió dollárt hozott össze.

Az iOS-es Fortnite 300 millió dolláros bevételének 65 százaléka az Egyesült Államokból jött, s világviszonylatban napi 1,5 millió dolláros bevétellel lehet számolni (amiből persze az App Store-nak is szépen le kell adni). Az androidos Fortnite augusztus 9-én lépett be a mobiljátékok világába, és mindössze két hónap alatt 60 millió dollárt termelt. Figyelembe véve, hogy a Fortinite PC-n, Xbox One-on, PlayStation 4-en és Nintendo Switchen is játszható, az összes bevétel jócskán meghaladja az egymilliárd dollárt.

Ha érdeklik a Fortnite-tal kapcsolatos hírek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Nyomtatóval hamisítottak pénzt Békés megyében

Nyomtatóval hamisítottak pénzt Békés megyében

Tegyünk jót, együnk hamburgert - így is lehet

Tegyünk jót, együnk hamburgert - így is lehet

A nap képe: Németh Szilárd elégedetten terül szét az üres ellenzéki padsorok előtt

A nap képe: Németh Szilárd elégedetten terül szét az üres ellenzéki padsorok előtt

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

MTA-botrány: Palkovics nem érzékelte a robbanásveszélyt

MTA-botrány: Palkovics nem érzékelte a robbanásveszélyt