szerző:
hvg.hu

Márciusban újabb nagy frissítőcsomagot ad ki a Windows 10-hez a Microsoft, amibe jó néhány új funkciót is belepakol majd. Ezek közül néztük meg az érdekesebbeket.

Hogy mennyire nem sikerült jól a Microsoft legutóbbi nagy Windows-frissítése, azt jól mutatja, hogy gyakorlatilag kétszer is le kellett állítani azt. Egyrészt azért, mert a frissítés rengeteg felhasználó fájljait törölte le a gépről, az újabb kiadás pedig kék halált okozott. Mindezt annak ellenére, hogy a cégnek a Windows Insider programon keresztül mintegy 15 millió tesztelője van, akik jelezték is a hibát a fejlesztőknek, mégsem történt semmi.

Hogy a tavaszi nagy frissítőcsomag (amit egyelőre csak 19H1 kódnéven emlegetnek) is hasonló bonyodalmakkal jár-e, azt persze most még nem tudni, ám ezúttal remélhetőleg jobban odafigyel majd a tesztelők véleményére a Microsoft. A redmondi cég mindenesetre elérhetővé tette a 19H1 első előnézetét az Insider program résztvevőinek. Ezzel együtt pedig az is kiderült, milyen változásokat várhatunk az új Windows-verziótól. Mutatjuk a legfontosabbakat.

A jelek szerint tavasztól egy új kapcsolót is találhatunk majd a Windowsban, amivel beállíthatjuk, hogy teljes képernyős módban senki se tudjon bennünket megzavarni. Mindez azt jelenti, hogy a rendszer egyetlen értesítést sem küld nekünk, amíg teljes képernyős módban használjuk a gépet – például filmet nézünk. A teljes képernyős módból való kilépés után viszont megkapjuk azokat.

©

A műveletközpontban már kézzel is beállíthatjuk majd a kijelző fényerejét, ehhez egy csúszkát helyeztek el a műveletközpont sávjának alján. Emellett az ott található gyorsmenüt is testre tudjuk szabni közvetlenül a műveletközpontból, ehhez nem kell bemászni a beállításokba.

©

Az alkalmazásoknál eddig gyakran előfordult, hogy a kijelző miatt esetleg elmosódott vagy homályos volt a program. A Windows új frissítőcsomagja kap egy olyan funkciót, amely ezt automatikusan kijavítja.

©

Frissül a Snip & Sketch nevű alkalmazás is, ami a képernyőképek rögzítéséhez és címkézéséhez használható. Ha a képernyőkép azonos színű, mint a háttér, a program automatikusan egy keretet ad a képernyőképnek, hogy elválassza azt a háttértől. Ami viszont még ennél is hatékonyabb megoldás: a képernyőképet azonnal ki is nyomtathatjuk.

©

A Sticky Notes megkapja a maga sötét módját, a gépen való keresést pedig feltuningolták, így hatékonyabban találhatja meg a rendszer a számítógép bármely részébe elhelyezett fájlokat.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Arról készített műsort a köztévé, hogyan lehet meggyógyítani a melegeket

Arról készített műsort a köztévé, hogyan lehet meggyógyítani a melegeket

Tavaly június óta most először kerül 320 forintnál kevesebbe egy euró

Tavaly június óta most először kerül 320 forintnál kevesebbe egy euró

Világrekorder részecskeütköztetőt akar építeni a CERN

Világrekorder részecskeütköztetőt akar építeni a CERN

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe