szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Márciusban újabb nagy frissítőcsomagot ad ki a Windows 10-hez a Microsoft, amibe jó néhány új funkciót is belepakol majd. Ezek közül néztük meg az érdekesebbeket.

Hogy mennyire nem sikerült jól a Microsoft legutóbbi nagy Windows-frissítése, azt jól mutatja, hogy gyakorlatilag kétszer is le kellett állítani azt. Egyrészt azért, mert a frissítés rengeteg felhasználó fájljait törölte le a gépről, az újabb kiadás pedig kék halált okozott. Mindezt annak ellenére, hogy a cégnek a Windows Insider programon keresztül mintegy 15 millió tesztelője van, akik jelezték is a hibát a fejlesztőknek, mégsem történt semmi.

Hogy a tavaszi nagy frissítőcsomag (amit egyelőre csak 19H1 kódnéven emlegetnek) is hasonló bonyodalmakkal jár-e, azt persze most még nem tudni, ám ezúttal remélhetőleg jobban odafigyel majd a tesztelők véleményére a Microsoft. A redmondi cég mindenesetre elérhetővé tette a 19H1 első előnézetét az Insider program résztvevőinek. Ezzel együtt pedig az is kiderült, milyen változásokat várhatunk az új Windows-verziótól. Mutatjuk a legfontosabbakat.

A jelek szerint tavasztól egy új kapcsolót is találhatunk majd a Windowsban, amivel beállíthatjuk, hogy teljes képernyős módban senki se tudjon bennünket megzavarni. Mindez azt jelenti, hogy a rendszer egyetlen értesítést sem küld nekünk, amíg teljes képernyős módban használjuk a gépet – például filmet nézünk. A teljes képernyős módból való kilépés után viszont megkapjuk azokat.

©

A műveletközpontban már kézzel is beállíthatjuk majd a kijelző fényerejét, ehhez egy csúszkát helyeztek el a műveletközpont sávjának alján. Emellett az ott található gyorsmenüt is testre tudjuk szabni közvetlenül a műveletközpontból, ehhez nem kell bemászni a beállításokba.

©

Az alkalmazásoknál eddig gyakran előfordult, hogy a kijelző miatt esetleg elmosódott vagy homályos volt a program. A Windows új frissítőcsomagja kap egy olyan funkciót, amely ezt automatikusan kijavítja.

©

Frissül a Snip & Sketch nevű alkalmazás is, ami a képernyőképek rögzítéséhez és címkézéséhez használható. Ha a képernyőkép azonos színű, mint a háttér, a program automatikusan egy keretet ad a képernyőképnek, hogy elválassza azt a háttértől. Ami viszont még ennél is hatékonyabb megoldás: a képernyőképet azonnal ki is nyomtathatjuk.

©

A Sticky Notes megkapja a maga sötét módját, a gépen való keresést pedig feltuningolták, így hatékonyabban találhatja meg a rendszer a számítógép bármely részébe elhelyezett fájlokat.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Idén sokkal több tűz ütött ki az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly

Idén sokkal több tűz ütött ki az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly

Valami röpköd, és nem tudják, mi az – a Pentagon kíváncsi

Valami röpköd, és nem tudják, mi az – a Pentagon kíváncsi

Így lett az aranybefektetés mindenkié

Így lett az aranybefektetés mindenkié