szerző:
hvg.hu

Úgy tűnt, semmi sem állhat útjába annak, hogy a Samsung mutassa be az első olyan okostelefont, amelyen egy kis kör alakú nyílás rejti csupán a mögötte lévő kamerát (Infinity O kijelző). Azután váratlanul megjelent a Lenovo, és minden a feje tetejére állt.

Sokáig azt hihettük, a Huaweié lesz a világ első Infinity O kijelzős telefonja. Ez a kifejezés azt jelenti, hogy nem notch (szenzorsziget) mögé bújik a szelfikamera, hanem egy kis luk van vágva a kijelzőbe, s ez rejti az érzékelőt, nagyobb helyet hagyva a képernyőnek. A Huawei büszkén posztolta ki új telefonja bemutatási dátumát: december 17-én érkezik a nova 4, az első olyan telefon, amelyik az említett dizájn jegyében fogant.

Azonban nem örülhetett soká, néhány nappal később ugyanis a Samsung is posztolt egy képet az ugyancsak Infinity O kijelzős Galaxy A8s megjelenési idejéről, december 10-ről. A Samsung tehát egy teljes héttel megelőzi a Huaweit.

Itt akár már hátra is dőlhettünk, elkönyvelve a Samsung elsőségét, azonban egészen váratlanul felbukkant egy újabb játékos, a Lenovo, és most úgy tűnik, még a Samsungot is megelőzi. Új telefonja (Lenovo Z5s) kijelzőjén ugyancsak egy kis lyuk fedi a szelfikamerát, igaz, ez a nyílás, eltérően a Samsung és a Huawei megoldásától, a telefon közepére kerül.

©

A telefon bejelentésére, a Lenovo hivatalos Weibo-fiókjába került kép tanúsága szerint, december 6-án kerül sor, így nemcsak a Huaweit, a Samsungot is maga mögé utasítja a Lenovo. Úgy tudni, hogy a Lenovo Z5s Qualcomm Snapdragon 675 processzorral, 6,3”-es FHD+ kijelzővel és tripla hátoldali kamerával érkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lefagyott a Tv2: élő adásban váratlanul beszóltak az Orbán-kormánynak

Lefagyott a Tv2: élő adásban váratlanul beszóltak az Orbán-kormánynak

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Kinek jó Kósa túlóratörvénye? A dolgozóknak nem, de az államnak és pár óriásnak nagyon

Kinek jó Kósa túlóratörvénye? A dolgozóknak nem, de az államnak és pár óriásnak nagyon

Ha van Instagramja, próbálja ki: ez az oldal látványos montázst készít a legjobb fotóiból

Ha van Instagramja, próbálja ki: ez az oldal látványos montázst készít a legjobb fotóiból

Adventi irodalmi naptár - december 17.

Adventi irodalmi naptár - december 17.