szerző:
hvg.hu

A túlóratörvény miatti újabb tüntetés után egyre több facebookozó állítja be profilképének Simicska Lajos örökzöldjét, illetve annak szofisztikált, három karakterből álló változatát.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Simicska Lajos jól ismert mondása volt az "Orbán egy g*ci", amely azóta a túlóratörvény miatti tüntetéssorozat egyik vezérmondatává vált: a hétfői megmozduláson is többen olyan transzparensekkel vonultak, amelyen Simicska jellegzetes szavajárása volt olvasható, csak rövidítve: O1G. A három karaktert házfalakra fújták, de a belga politikus, Guy Verhofstadt is használta.

Az O1G-zés azóta jelenséggé vált, valaki pedig úgy gondolta, máshol is érdemes lenne futtatni: facebookos profilképhez beállítható keret is készült hozzá, amit ide kattintva bárki használatba vehet, ha kifejezné a tüntetők iránti szimpatiáját és így üzenne a kormányfőnek.

©

A facebookos bejelentkezés után használható keretet akár egy órára vagy egy napra is be lehet állítani, a kép ezután automatikusan visszaáll a korábbi fotóra. Természetesen az is megadható, hogy örökre így maradjon. A módosítások után a “Beállítás profilképként” gombra kell kattintani.

Ha már O1G: csak most derült ki, hogy az orbanegygeci.hu webcímet nem lehet regisztráltatni a szolgáltatóknál, az o1g.hu-t viszont igen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Miben és hogyan segíthet a figyelő hallgatás?

Miben és hogyan segíthet a figyelő hallgatás?

Már négy demokrata pályázik Trump helyére

Már négy demokrata pályázik Trump helyére

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Nem túl meglepő módon cáfolta Korda György a melegségéről szóló pletykákat

Nem túl meglepő módon cáfolta Korda György a melegségéről szóló pletykákat