szerző:
hvg.hu

A Genius oldalán és mobilos alkalmazásaiban a szövegekhez magyarázatok, háttér információk, kulisszatitkok és történetek tartoznak, ami például a nyelvtanulás gyakorlásához is nagyobb kedvet hozhat. Ráadásul filmjelenetek is vannak benne hasonló körítéssel.

Amikor valaki angolul tanul, sokat segít, ha zenék és filmek szövegeit olvassa és szótárazza, hiszen egy-egy kedvenc nagyobb kedvet ad a tanuláshoz, ráadásul a kiejtést is lehet így hallani, majd gyakorolni. Erre épül a Genius honlapja és az iPhone-os változat mellett Androidra is elérhető ingyenes alkalmazása is.

Főként dalszövegek végtelennek tűnő tárháza, de emellett filmjelenetekkel is szolgál. Például mi rákerestünk a Ponyvaregényre, ahol előkerült a kultfilm kezdő jelenete kiváló minőségben. Alatta a szöveg, majd a részletekre kattintva történeti háttér, kulisszatitok vagy magyarázat az adott sorokhoz. Ugyanilyen alaposság jellemző a dalszövegekre is, ahol csupa érdekességet lehet megtudni a szövegeken kívül, természetesen mindent angolul.

©

Az adatlapok YouTube videókkal vannak támogatva, ha pedig a honlapon használjuk a szolgáltatást, akkor a videó folyamatosan látszik – ha lejjebb görgetünk, akkor is – miközben olvashatjuk a szöveget, amelynek részleteiről kattintás után jobb oldalon jelennek meg érdekességek. Az alkalmazáson belül ez csak külön-külön lehetséges, de így is egy remek szövegtár, ha angolul szeretnénk tanulni, ráadásul olyan híres irodalmi alkotások felolvasását is hallhatjuk a szöveg olvasása közben, mint például a Hamlet.

Ha használat közben szótárazásra lenne szükség, ezt a korábban ajánlott alkalmazást mindenképp próbálja ki, óriási segítséget jelent, ahogy a már magyar nyelven elérhető Duolingo is, amely mobilon és tableten szolgál nyelvleckékkel.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kézilabda vb: az utolsó helyezett már megvan

Kézilabda vb: az utolsó helyezett már megvan

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Megható, személyes posztban búcsúzik Vajnától az InterCom társalapítója

Megható, személyes posztban búcsúzik Vajnától az InterCom társalapítója

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Reagált az ELTE: Nincs gazdasági vészhelyzet

Reagált az ELTE: Nincs gazdasági vészhelyzet