szerző:
hvg.hu

A legfrissebb jelentés szerint mintegy 10 százalékkal kevesebb iPhone-t kell gyártani, mert a vásárlók nem veszik a készülékeket. A változás a régi és a 2018-as modelleket is érinti.

Nehéz lenne nem észrevenni, hogy az Apple-nek az elmúlt hónapokban nem egészen úgy futott a szekér, ahogy azt eredetileg elképzelték. Bár az App Store-ban rekordbevételt hozott a karácsonyi időszak, a 2018-as iPhone-ok eladása siralmasan halad, annyira, hogy vannak, akik szerint az Apple lehet az új Nokia. A cég a bajok ellensúlyozásaként kénytelen volt stratégiát is váltani, és inkább az iPhone XR-t nyomják, most viszont még ennél is komolyabb lépésre készülnek.

A Nikkei jelentése szerint Tim Cookék arra kérték a beszállítókat, hogy kevesebb iPhone-t gyártsanak annál, mint amit eredetileg tűztek ki célként január és március között. A beszámoló szerint az Apple nemcsak a régi, az új iPhone-ok termelését is visszafogja, így az iPhone XS, XS Max, illetve XR készülékekből is mintegy 10 százalékkal kevesebb kerül majd le a gyártósorról.

A Nikkei forrása szerint a különböző beszállítók különböző mértékben csökkenthetik a termelést, attól függően, hogy mely alkatrészt készítik az iPhone-okhoz. A jelentés alapján az Apple csökkentette a korábbi prognózisát is, eszerint 2019. január–március között 43 helyett csupán 40 millió iPhone-t készítenének. Eredetileg viszont 47-48 millió darab került volna le a gyártósorról, így az újabb csökkentés összességében már szemmel is jól látható mennyiség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Aaron Sorkin folytathajta a Facebook-filmet

Aaron Sorkin folytathajta a Facebook-filmet

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

MLSZ: Néhány meccsre kell majd csak névre szólóan jegyet venni

MLSZ: Néhány meccsre kell majd csak névre szólóan jegyet venni

Egy autószállítón próbált egy lopott Audit átvinni Romániába

Egy autószállítón próbált egy lopott Audit átvinni Romániába

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság