szerző:
hvg.hu

A Nintendo jövőjével kapcsolatos kérdések is szóba kerültek a vállalat vezérigazgatójával készült újévi interjúban. Suntaro Furukava pedig beszélt is, ám közel sem megnyugtató dolgokról.

Immár 30 éve készít konzolokat az ipar egyik legrégebbi szereplője, a Nintendo. Bár ez idő alatt többféle eszközt is piacra dobtak, ezek közül csak néhányra, köztük a 2017 márciusában debütált Switchre lehet büszke a cég, hiszen ez utóbbi pénzügyileg is remek eredményeket produkál.

Ilyen sikerek után joggal várhatják a rajongók, vajon milyen újdonsággal áll majd elő következőleg a Nintendo. Nos, ha a vezérigazgató szavaiból indulunk ki, akkor talán semmilyennel: Suntaro Furukava a Nikkeinek adott interjúban ugyanis úgy fogalmazott, egyre nehezebb olyan eszköz készítése, amely maradéktalanul képes hozni a Switch révén is biztosított élményt.

©

Furukava ezért nem tartja kizártnak, hogy a cég idővel másra, például a mobiltelefonos tartalmakra koncentráljon, ezzel pedig leálljon a nappalikba szánt berendezések fejlesztésével. Az egyértelműen látszik, hogy Furukava a mobiliparban látja a vállalat stabilitását, így szinte biztosra vehető, hogy jövőben még több ilyen tartalommal találkozhatnak majd a rajongók.

Azonban mindezek ellenére sem túl valószínű, hogy a Nintendo akár csak néhány éven belül is feladja konzolos divízióját. Tekintve, hogy a PlayStation és az Xbox is a streaming technológiában látja a jövőt, talán a japánok is nagyobb eséllyel vágnak bele egy hasonló megoldást alkalmazó készülék fejlesztésébe, mint hogy leálljanak. Főleg, hogy a Switch is telitalálat volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vádat emeltek a gazda ellen, aki nyakon szúrta a bepiszkító kiskutyáját

Vádat emeltek a gazda ellen, aki nyakon szúrta a bepiszkító kiskutyáját

Itt van a Brexit B-terve: újabb tárgyalással húznák az időt

Itt van a Brexit B-terve: újabb tárgyalással húznák az időt

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Orosz hadsereg: izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

Orosz hadsereg: izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni