szerző:
hvg.hu

Az év egyik meglepetése, a Royole flexibilis telefonja is ott van a CES 2019 szakkiállítás nyomkodható, nézegethető eszközei között. Az Engadget pedig kapott is az alkalmon és közelebbről is megvizsgálta.

Novemberig a létezéséről sem tudtak sokan, aztán egy csapásra ismertté vált a világ előtt a Royole nevű kínai vállalat, amely a Samsungot és az Huaweit is beelőzve elkészítette a világ első hajlítható kijelzőjű telefonját.

A különleges telefonról néhány videó ugyan megjelent, de a szakma csak most először, a CES 2019-es szakkiállításon tudott közelebbről megismerkedni vele. Az Engadget videósainak szintén sikerült megvizsgálniuk, és egész sokáig eljátszogattak vele. Úgy találták, hogy a mobil használata egyáltalán nem rosszabb, igaz, meg kell szokni. A nyitás/összehajtáshoz látható erőkifejtésre van szükség, de ez az újságírók szerint nem ront az összképen.

A videósok a mobil kameráját is kipróbálták, amelyet a telefon hajtogatásával lehet szelfi üzemmódra állítani. Sajnos, úgy tűnik, egyelőre ez a készülék egyedüli gyenge pontja, ugyanis még maguk a videósok sem voltak elájulva tőle. A videón valamelyest persze látni a képminőséget, de egyetlen felvétel alapján nehéz ítéletet mondani, ehhez egy frissen készült fotó is kellene.

©

A táblagéppé alakítás viszont az Engadget szerint egyenesen kiváló: az olvasás és a játék is remek élmény a nagyobb kijelzőn. Utóbbiról a TechRadar is csak jókat tudott mondani, habár ők azért hozzátették, hogy a folyamatos ki-becsukogatás kifejezetten lassú és idegesítő tud lenni. A telefon üzemideje sajnos egyik tesztben sem került szóba, pedig erre biztosan sokan kíváncsiak.

©
©

Az egyelőre csak a kínai piacokra betörni szándékozó FlexPait decemberben kezdték el kiszállítani az előrendelőknek. Hogy mennyien ugrottak rá, az szintén nem ismert, de a vételárakat látva valószínűleg nem tolongtak érte tömegek: a gyengébb kiszerelésű 1295 dollárnak megfelelő jüannál, vagyis kb. 364 ezer forintnál kezdődik, a jobb/gyorsabb 526 ezer forintért megy. És ezek még mindig nettó árak, bruttóban sokkal többel kell számolni.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak