szerző:
hvg.hu

A Snapdragon 855-ös lapkakészlettel dolgozó telefonok indítása előtt került ki egy Geekbench benchmark lista egy olyan „ismeretlen” teszteszközről, amelyben ez a chipset dolgozik.

A múlt hónapban jelentette be a Qualcomm a Snapdragon 855-ös lapkakészletet, az első olyan kereskedelmi mobilplatformot, amely már támogatja az 5G-t (a Snapdragon X50 5G modemmel). Jelenlegi ismereteink szerint először a Lenovo Z5 Pro GT kapja meg ezt az áramkört, a OnePlus is ott lesz az elsők között (de nem az első lesz, mint arról korábban hallani lehetett), és persze a Samsung Galaxy S10 egyik régiófüggő változatába is ez a chipkészlet került (egyből le is hagyta egy AnTuTu-tesztben az exynosos változatot).

Konkrét modell még nem került forgalomba ezzel a lapkakészlettel, azonban a teljesítményéről már árulkodik egy Geekbench-lista.

©

Feltehetően a gyártó egyik tesztkészülékét használták a mérésre. Az eszközben 6 GB RAM volt és Android 9 Pie futott rajta. Ez a telefon (illetve a lapkakészlet) 3545 pontot szerzett az egymagos, míg 11150 pontot a többmagos tesztben. Hogy legyen mihez viszonyítani: a Snapdragon 845-tel dolgozó és igen ütősnek kikiáltott Razer Phone 2-nél 2026 és 8234 lettek a hasonló értékek.

A nyolcmagos Snapdragon 855 chipset 7 nm-es technológiával készül, Megkapta a Qualcomm negyedik generációs AI-motorját, amellyel háromszoros AI-teljesítményt kínál a Snapdragon 845-höz képest. Magáénak mondhatja a világ első CV-IS processzorát (Computer Vision Image Signal Processor), amely fejlett fotó- és videofelvételi funkciókat kínál. A játékosok számára pedig ott lesz a Snapdragon Elite Gaming, egy olyan jellemző a lapkakészleten, amely fokozza a mobil játékélményt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Vörösiszapper: két hét múlva meglesz az új ítélet

Vörösiszapper: két hét múlva meglesz az új ítélet

Vagy egy 165 éves ember is szavazhat a török választáson, vagy valaki csalt

Vagy egy 165 éves ember is szavazhat a török választáson, vagy valaki csalt

Ránéztek Trump Facebook- és Instagram-fotóira, és kiderült, hogy többet számítógéppel manipuláltak

Ránéztek Trump Facebook- és Instagram-fotóira, és kiderült, hogy többet számítógéppel manipuláltak

Négyes karambol a XIII. kerületben

Négyes karambol a XIII. kerületben

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály