Teljesen rendjén való, hogy hajlik az iPad Pro – mondja az Apple

Teljesen rendjén való, hogy hajlik az iPad Pro – mondja az Apple

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egészen kis erővel meghajlíthatók a legújabb iPad Prók, sőt akár ez történhet velük egy hátizsákban is. Az Apple mindezt apró (finom) eltérésként kommentálta.

Pár hónapja kiderült, nincs minden rendben az egyébként méregdrága új iPad Prókkal, ugyanis egészen könnyen meghajlíthatók. Ez pedig rossz ómen az Apple számára, hiszen egyszer már végigcsinált egy bendgate botrányt – akkor aktuális okostelefonjait lehetett viszonylag könnyen meghajlítani.

Az Apple reagált is az iPad Prót illető vádakra, igaz, eleinte röviden csak annyival, hogy ez egy jellemző és nem hiba. Mivel a felhasználókat nem nyugtatta meg ez a magyarázat (?), később részletesen is elemezték a jelenséget, amely miatt – szerintük – nem kell aggódni, ugyanis csak finom eltérésről van szó. Az Apple mérnökei hangsúlyozták, hogy az iPad Pro minőségi és igen nagy pontosságú megmunkálási folyamattal készül. A tabletnek könnyű, de erős alumínium háza van, és a korábbi modellektől eltérően az élek immár nem íveltek, hanem egyenesek, így jobban védik a belülre zárt technológiát.

Külön is kitértek az új dizájn jelentőségére, amely javítja a celluláris teljesítményt: az oldalon lévő függőleges sávok az antenna szerepét töltik be. Az iPadek történetében először készülnek ezek a sávok speciális, igen magas hőmérsékletű eljárással, amely során műanyagot injektálnak igen pontosan az alumínium csatornákba. Miután a műanyag lehűl, precíziós CNC megmunkálásra kerül sor, hogy a műanyag és az alumínium problémamentesen integrálódjon.

©

De akkor miért hajlik az iPad Pro? Az Apple szerint maximum 400 mikronos eltérés lehet (kevesebb, mint az előző generációknál), és ez nem egészen négy papírlap vastagsága, azaz tulajdonképpen észrevehetetlen. Azonban jó pár olyan kép és videó kering a neten, ami igencsak észrevehető meghajlást mutat. Az Apple szerint mindennek nincs hatása a tablet teljesítményére, az alumínium ház erősségére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások