szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Wall Street-i szakértő szerint az Apple saját magát hozza nehéz helyzetbe azzal, hogy olcsóbbnak mondott iPhone-ját igazából drágán adja. Ha viszont lejjebb faragnának az árakon, az valószínűleg nagyot dobna az eladási mutatókon.

Az elmúlt évek során nem egyszer módosította új iPhone-jai árát az Apple, amit idén azzal próbáltak ellensúlyozni, hogy egy olcsóbb modellt is piacra dobtak. Ez volt az XR nevű készülék, csakhogy a taktika nem sikerült túl jól, ezt Tim Cook vezérgazgató is elismerte. A kényelmetlen helyzetet az okozza, hogy bár a telefont olcsóbb alternatívaként hirdetik, az valójában csak az Apple mércéjével nézve számít annak.

Bár a gyártó közben valamelyest lefaragott az árakból, Daniel Ives, a Wedbush elemzője úgy látja, ez kevés, további, szignifáns árcsökkenésre van szükség, hogy az Apple képes legyen visszakapaszkodni az őt megillető helyre. Ives magyarázata szerint az XR "csalóka" árszabása nagyban hozzájárult a vállalat gyenge decemberi eredményeihez.

Ives szerint most nagyjából 750 millió iPhone van forgalomban, közülük pedig óvatos becslések alapján is legalább 350 millió terveznek lecserélni tulajdonosaik az elkövetkező 12-18 hónapban. Ezekből 60-70 millió a kínai régióban várható, épp ott, ahol az Apple nem remekel mostanság, amely így az elemző szerint több mint kínálkozó alkalom a pénzügyek rendezésére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Új modellt állított fel a rezisztens baktériumok terjedésére Röst Gergely

Új modellt állított fel a rezisztens baktériumok terjedésére Röst Gergely

Kihajítják a Premier League testületeiből a Szuperligába jelentkező klubok vezetőit

Kihajítják a Premier League testületeiből a Szuperligába jelentkező klubok vezetőit