szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg egy belső informátorra hivatkozva azt írja, 2020-ra az Apple Watch is megkaphatja azt a funkciót, amit a konkurens okosórák már régóta tudnak.

Sok hírt hallhattunk már arról, hogy az Apple Watch mennyire végzi hatékonyan a munkáját. Először egy 76, majd egy 46 éves férfi életét mentette meg a szerkezet. Mindezek ellenére azonban az eszköz mégsem tökéletes, a felhasználók ugyanis egy mára már szinte teljesen általánosnak vett funkciót hiányolnak belőle: az alváskövetést. Jó hír, hogy hamarosan erre is képes lesz az okosóra.

A Bloomberg egy, a cégnél dolgozó névtelen forrásra hivatkozva azt írja, a régóta vágyott funkció 2020-ban érkezhet el az Apple-rajongók számára. Mindez azt jelenti, hogy nem az idei évre szánt Apple Watch 5, hanem az Apple Watch 6 rendelkezik majd ezzel a képességgel – illetve azt, hogy a harmadik fél által fejlesztett appok, amelyek ezt az űrt voltak hivatott betölteni a cég okosóráján, valószínűleg mennek majd a levesbe.

Apple Watch 4. Vajon a 6-os verzió nagyobb lesz?
©

A legnagyobb akadályt az Apple számára állítólag az akkumulátor jelenti. Míg a konkurencia okosóráiban ott van az alvásfigyelő funkció, és akár egy hétig is bírják egyetlen feltöltéssel, addig az Apple Watch csupán egy napig bírja szuflával.

Mindez azt is jelenti, hogy valószínűleg nagyobb akkumulátort kaphatnak az eszközök, illetve olyan megoldással állhat elő az Apple, ami az éjszakára energiatakarékos módba rakja az órát, ezzel spórolva áramot.

Persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy az Apple Watch alvásfigyelő funkciójának érkezéséről már 2016 óta keringenek a pletykák, eddig azonban ez még nem történt meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba