szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem biztos, hogy a felhasználó hibája, ha frusztráló problémákba ütközik a számítógépezés során – állítják a Samsung vicces videói.

Minden olyan felhasználónak üzennek a Samsung videói, akiket bosszantott már a lassú számítógép, és frusztrálták az ebből származó hibák. A dél-koreai gyártó még decemberben tett fel vicces videókat a netre, a klipek közös mondanivalója, nem a te hibád, ha rendetlenkedik a PC-d. A Samsung szerint a lassúság hátterében az idejétmúlt merevlemezes meghajtók (HDD-k) állnak, de természetesen van erre megoldás.

A „nem a te hibád” videók mindegyike egy csoportterápiás foglalkozást mutat, ahol a résztvevők megosztják társaikkal problémáikat, pontosabban azt, hogy milyen következményei voltak annak, hogy lelassult a komputerük, akár a bootolás, akár a játék, akár a párhuzamos feladatvégzés során. A „terapeuta” megvigasztalja őket: ezért ne magukat ostorozzák. Az is kiderül, hogy a gyógyuláshoz nincs másra szükség, mint átállni a HDD-ről a – természetesen Samsung-gyártmányú – SSD-re (szilárdtest meghajtóra).

©

Hiába gyors ugyanis egy processzor, ha a HDD végső soron lelassítja a teljes folyamatot. Az SSD-k – ellentétben a HDD-kkel – nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, így tartósabbak merevlemezes társaiknál, és sokkal jobban támogatják azoknál a gyors adatfeldolgozást.

A Samsung egyébként egy vicces (angol nyelvű) kalkulátort is készített, amelyet használva, pár kérdés megválaszolásával ki-ki megtudhatja, mennyire számít őskövületnek a számítógépe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége