Gond van az Apple-nél: csak a jövő évtizedben jön az új MacBook Pro

Gond van az Apple-nél: csak a jövő évtizedben jön az új MacBook Pro

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy korábbi elemzés szerint az Apple még az idei évben piacra dobja az új, hatalmas MacBook Prót és a kisebb, bivalyerős változatot, de a jelek szerint ez nem jön össze.

Február közepén lehetett először hallani arról, hogy az Apple egy hatalmas MacBook Prót, és még egy annál s nagyobb 6K-s monitort tervez piacra dobni 2019-ben. A hírt Ming-Chi Kuo, a tűpontos előrejelzéseiről ismert, a világ legjobb Apple-elemzőjének tartott szakember dobta be, így szinte biztosak lehetünk a készülék érkezésében. Az Apple-nél azonban porszem kerülhetett a gépezetbe, Kuo ugyanis módosította előrejelzését.

A szakember a MacRumorsnak nyilatkozva azt mondta, a gépeket leghamarabb 2020-ban mutathatja be a cupertinói cég. A többes szám ebben az esetben azért többes, mert nemcsak a 16 colos Pro, de a megerősített 13 colos modell bemutatása is a jövő évre csúszhat át. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni, de Kuo azt sem tartja kizártnak, hogy esetleg 2021-re csúszik át a premier.

A késedelem pontos oka nem ismert. Az Apple három évvel ezelőtt dobta piacra a jelenlegi Pro laptopját, így viszonylag "friss" az eszköz. Ugyanakkor a gépet rengeteg kritika érte, beleértve a billentyűzet tervezési hibáját, valamint a flexgate néven elhíresült problémát. Ez utóbbit az Apple sosem ismerte el, de a jelek szerint csendben azért mégiscsak orvosolta azt.

Azért maradt némi jó hír is az Apple-rajongók számára: 2019-ben valóban érkezhet a 6K-s monitor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások