szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Régóta várt funkciót készített a Google a keresőjéhez, így a jövőben jóval könnyebben lehet majd megtalálni a keresett dolgokat.

Bármennyire is a világ legnagyobb keresőmotorja a Google, van egy meglehetősen alapvető hibája: nem lehet dátum alapján keresni vele. Illetve ez így egész pontosan nem igaz, hiszen lehet szűrni a találatokat. Megadhatjuk, hogy

  • az elmúlt órában,
  • az elmúlt 24 órában,
  • az elmúlt héten,
  • az elmúlt hónapban,
  • az elmúlt évben

akarjuk-e megkeresni az adott dolgot, de beállíthatunk egy -tól/-ig tartományt is. Ez viszont még nem oldja meg azt az alapvető problémát, hogy nem tudjuk megmondani a Google-nek: egy bizonyos időpont előtt vagy után megjelent találatok érdekelnek bennünket. A jelek szerint ez hamarosan változni fog.

Ezek alapján ha a keresőszavak mellé a before:dátum és az after:dátum kifejezést is beírjuk, akkor a találatokat a megadott időpontok alapján listázza majd a Google.

©
©

Az új funkció egyelőre beta állapotban van, és teszteli a Google, hamarosan azonban mindenki számára elérhető lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elevenen felfalt bogarak képesek kijutni az őket lenyelő békákból

Az elevenen felfalt bogarak képesek kijutni az őket lenyelő békákból

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső