szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párizsi tűzvész miatt a Ubisoft ma úgy döntött, ingyen elérhetővé teszi azt az Assassin's Creedet, amelyben a Notre-Dame is bejárható. Emellett pénzadománnyal is készülnek.

Csak néhány órája, hogy beszámoltunk róla, a 2014-ben megjelent Assassin's Creed: Unityt is felhasználhatják a szakemberek, hogy a hétfő esti tűzvész során komoly károkat szenvedett Notre-Dame-ot helyreállítsák. A programot fejlesztő Ubisoft most pedig úgy döntött,

mivel az igazi katedrálist jó ideig nem lehet látogatni, akkor legalább a játékban meg lehessen nézni.

Az öt évvel korábban piacra került, de máig az egyik legjobb AC-játékként számon tartott Unityt a kiadó Uplay kliensén keresztül lehet letölteni a PC-kre, ezúttal ingyen. (Ha még nem regisztrált magának fiókot, itt kérhet egyet, ez szintén nem kerül pénzbe.) Az akció hivatalosan április 25-ig él, ám a letöltött program ezután sem tűnik el a virtuális könyvtárból, örökre megmarad.

Az AC: Unityben a sorozatra jellemző orgyilkosokat irányítanak a felhasználók, akik ezúttal a francia forradalom idején teljesítenek különféle megbízásokat. A program három évig készült, a kritikák szerint egészen jó lett a végeredmény.

Az ingyenjáték mellett az amúgy francia székhellyel rendelkező Ubisoft 500 ezer eurót is felajánlott, amit teljes egészében a katedrális felújítására adnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!