szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss jelentés szerint a hackerek – akik januártól márciusig fértek hozzá a böngészős Outlook-felhasználók leveleihez – milliókat lophattak az áldozatoktól.

Alig néhány hete, április közepén derült arra fény, hogy ismeretlenek fértek hozzá nagyon sok Microsoft-ügyfél levelezéséhez. Az Outlook.com levelezőrendszert használók nagyjából 6 százalékának küldött ki értesítést a Microsoft arról, hogy mások is beleolvashattak az e-mailjeibe.

Először úgy tűnt, hogy levelezési címekhez, a fiókban lévő mappák leveihez és az e-mailek tárgysorához férhettek hozzá mások, de aztán kiderült, hogy a felhasználók egy részénél teljes e-mailek olvashatók voltak a megbuherált hitelesítési adatok segítségével. Most viszont újabb részlet derült ki a dologról, aminek már anyagi szempontból is következménye lett.

A Motherboard beszélt olyan érintettel, akinek a kriptovalutájából loptak a hackerek. Volt, akitől 1 BitCoint lovasítottak meg, ez jelenleg nagyjából 1,4 millió forintos veszteséget jelent. A károsult szerint az elolvasott levelek alapján a kiberbűnözők képesek voltak megváltoztatni a Kraken.com oldalhoz tartozó jelszót, majd kilopták onnan a kirptopénzt.

Hogy pontosan mennyi ilyen károsult lehet, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!