Pornósok kezébe kerülhet a Tumblr

Pornósok kezébe kerülhet a Tumblr

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gazdát cserélhet a Tumblr, ezt maga a tulajdonos Verizon Media megerősítette. Már érdeklődő is van.

Nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi tulajdonos Verizon Media megválik a Tumblr mikroblogtól, amely néhány hete azzal került a hírekbe, hogy betiltotta felületén a pornográf tartalmakat.

A döntés azután született meg, hogy az Apple a platform mobilos alkalmazását törölte az App Store-ból, mert az oldalon gyermekek szexuális bántalmazásáról is voltak fenn képek és videók.

Bár a tiltás sikeres volt, nem kizárt, hogy a pornó előbb-utóbb visszatér a felületre, a telekommunikációval foglalkozó Verizon ugyanis árulja a mikroblogot, mi több, már egy lehetséges vevő is van: a BuzzFeed Newsnak a pornószolgáltató Pornhub megerősítette, hogy komolyan érdekli őket az oldal.

A Pornhub alelnöke, Corey Price szerint a Tumblr egy egyedülálló felület, ahol a szexualitás kifejezésére is lehetőség nyílt. Price azt is mondta, megdöbbentette őket a szolgáltató döntése, amikor a pornó kitiltása mellett voksoltak, mert szerinte az egyre szűkülő lehetőségek miatt az embereknek lassan semmilyen eszközük nincs, ahol ilyen tartalmakat publikálhatnának.

A BuzzFeed újságírója arra is rákérdezett, hogyan érintené az oldal szabályzatát, ha a vásárlásra tényleg sor kerülne. Az alelnök részleteket ugyan nem mondott, de annyit megosztott, valószínűleg újragondolnák azokat.

Az eladási ár nem ismert, de túl sok pénzről nemigen lehet szó: a mikroblog 2013-ban került a Yahoo-hoz, akik 1,1 milliárd dollárt fizettek érte, 2016-ban viszont már jóval kevesebbre becsülték az értékét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások