szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google egy hónapja ígérte meg, hogy jön az időzített levélküldés lehetősége a Gmailbe. Mutatjuk, hova kell kattintani, hogy működjön a dolog.

A Google még április 1-jén, a Gmail indulásának 15. évfordulóján jelentette be, hogy hamarosan újabb funkciókkal bővíti a szolgáltatását. Ezek közül a legizgalmasabb kétség kívül az a fejlesztés, ami lehetővé teszi, hogy időzítve is elküldjünk egy e-mailt.

A funkcióra a bejelentés óta várni kellett, mostanra viszont megérkezett, és az asztali böngészős változat mellett a mobilos verzióban is választhatjuk ezt a fajta küldési módot. Összességében ugyanúgy kell megírni a levelünket, mint eddig, – kitölteni a címzett és a tárgy mezőket, majd megírni az e-mailt, – ezután viszont már nem a Küldés gombra kell rányomni.

Az asztali böngészős verzióban a Küldés gomb mellett egy kis nyíl jelent meg, amire rábökve válasszuk ki a Küldés üzemezése menüpontot.

©

Ekkor egy kis ablakot dob fel a Gmail, amiben megmutatja, hogy melyik időzóna szerint fogjuk időzíteni a levelet – ez akkor érdekes, ha például a tengeren túlra akarunk küldeni egyet –, majd kiválaszthatjuk a három felkínált opciót, illetve be is állíthatunk magunknak egy saját küldési időt.

©

Ebben az esetben évre, hónapra, napra, órára és percre is meghatározhatjuk a dátumot.

©

Ha ez megvan, már csak rá kell bökni a Küldés üzemezése gombra, ami után egy automatikus üzenet jelenik meg a bal alsó sarokban.

©

Ha ezzel megvagyunk, akkor a levelünket a bal oldalon, az Ütemezve fül alatt találjuk.

©

Itt a levélre kattintva csak a küldés megszakítását választhatjuk, újraidőzítést sajnos nem.

©

Ha ezt megtettük, akkor a levelünk visszakerül a Piszkozatok mappába, így ott tovább tudjuk szerkeszteni, esetleg újra tudjuk időzíteni.

©

A mobilos alkalmazásban is hasonló a metódus, csak a felhasználói felület néz ki másként.

©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra ölhetett a bika nevű kábítószer

Újra ölhetett a bika nevű kábítószer

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot