szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple hamarosan szigorúbban veszi majd, hogy mi kerül a gyerekeknek szóló alkalmazásokba, így megszűnik majd a lehetőség, hogy az appok "kövessék" őket.

Hétfőn startol el az Apple idei fejlesztői konferenciája, a WWDC 2019, néhány információ azonban már kiszivárgott arról, milyen bejelentések várhatók az eseményen. Ezek szerint lehet, hogy az iPhone-rajongók például szomorkodhatnak majd, a szülőknek viszont jó hírrel szolgálhat az Apple.

A The Wall Street Journalnak nyilatkozó, az Apple ügyeire rálátó, névtelenséget kérő informátor szerint a cupertinói cég – követve például a Facebookot és a Google-t – arra készül, hogy szigorítsa az adatvédelmi irányelveit, és nagyobb biztonságot garantáljon a legfiatalabb felhasználóknak: a gyereekeknek. A beszámoló szerint arra készülnek, hogy megtiltsák a "harmadik félnek", hogy a gyerekeknek szóló applikációkon keresztül kövessék őket.

A mostani alkalmazások között még az egyszerűbbek is azt kérik a felhasználótól, adja meg a nevét és az életkorát. Márpedig a harmadik féltől származó ilyen adatbekérés jelenti a legnagyobb veszélyt az adatvédelm szempontjából. Az Apple saját bevallása szerint az adatvédelmi aggályok miatti elutasítás a második leggyakoribb indok az App Store-ba bekerülni vágyó alkalmazások kapcsán.

A cég egyelőre nem erősítette meg az információkat, így valószínűleg csak hétfőn fogjuk megtudni, valóban terveznek-e ilyesmit.

Ha nem szeretne lemaradni a WWDC történéseiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

881,9 km/h-val repült a távirányítós repülő, pedig hajtómű sem volt rajta

881,9 km/h-val repült a távirányítós repülő, pedig hajtómű sem volt rajta

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken