szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Los Angeles-i E3 videojátékos rendezvényen a programoké a főszerep, de ez nem jelenti azt, hogy más dolgokat, például komoly pc-s fejlesztéseket ne mutatnának be.

Keresve sem találhatott volna jobb alkalmat a Los Angeles-i E3 videojátékos szakkiállításnál, hogy bemutassa legújabb csúcsprocesszorát az AMD, amely az egy alig hónapja leleplezett Ryzen 9 3900X-nél is erősebb lett.

A tajvani Computexen megismertetett hardver "csak" 12 magot számlál, míg az E3-as nagytestvér, a Ryzen 9 3950X már 16-ot. Alapórajele 3,5 GHz, turbón azonban az 5 GHz-es határt közelíti, akkor ugyanis 4,7 GHz-en dolgozik.

Ez ütős lesz: 8x5 GHz-es processzort készül kiadni az Intel

Olyan világot szeretne az Intel, ahol a laptopok egy teljes munkanapon át kitartanak energiával, de anélkül, hogy a teljesítményt csökkenteni kellene hozzá. A koncepció félig-meddig már most valóság.

A 32 szálas processzor kapcsán érdemes kiemelni azt is, hogy a chip magasabb teljesítménye ellenére ugyanakkora "étvággyal" rendelkezik: a 3900X-hez hasonlóan 105 W TDP-s értékkel lehet számolni, ami nem kis örömhír.

Az új egységekre nem kell hónapokat várniuk a kiugró teljesítményre hajtó felhasználóknak, a processzort már szeptemberben elérhetővé teszi az AMD. A cég 749 dolláros, azaz kb. 220 ezer forintos árcédulával számol.

Ha érdeklik az idei E3 bejelentései, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót