szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google kényelmesebbé szeretné tenni az online vásárlást, ezért az eltárolt bankkártyaadatainkat már szinkronizálás nélkül is automatikusan feldobja. Ha más is leül a gépünk elé, akkor ez veszélyekkel is járhat.

Az internetes vásárlás folyamatát nagyban megkönnyítheti, ha a böngésző megjegyzi az ehhez szükséges adatokat, mint például a bankkártyánk száma, a rajta szereplő név, lejárati dátum vagy épp a kiadó bank neve. A Google Chrome esetében ezeket az adatokat több eszközön is használhatjuk, de csak egy kikötéssel: ha előtte bejelentkezünk és szinkronizáljuk a böngészőt.

Ez utóbbi, szinkronizálós lépést törölte el a Google, mostantól ugyanis akkor is megjegyzi a böngésző a kártyaadatainkat, ha az adott eszközön bárhol be vagyunk jelentkezve a Google-fiókunkba – tehát akkor is, ha például csak a Gmailbe néztünk be két perccel korábban a leveleink miatt. A Chrome már ekkor is felajánlja a kártyaadatok automatikus kitöltését, amikor elkezdjük begépelni azokat. A bankkártyákon megtalálható CVC-kód a kitöltős körbe szerencsére továbbra sem tartozik bele, így ezt azért külön le kell olvasni a kártyáról, és meg kell adni, hogy folytatni tudjuk a vásárlást.

©

Az, hogy a CVC-kódot nekünk kell beírnunk, elég védelmi faktornak tűnhet, ha szeretnénk elkerülni, hogy a kisgyerekünk magától vásároljon az interneten – például a telefonunkkal. Mindez persze veszélyes is lehet, hiszen ha illetéktelen kezekbe kerül a mobilunk, a legtöbb információt ellophatják a bankkártyánkról – feltéve persze, hogy azon is be vagyunk jelentkezve.

A Google lehetővé teszi, hogy töröljük a kártyaadatokat a rendszeréből. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Google-fiók beállításai között megkeresni a Fizetések és előfizetések menüpontot, majd a Fizetési módok menüpont alatt törölhetjük a bankkártyára vonatkozó információkat.

Ha máskor is értesülni szeretne a Chrome új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban