szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután az elmúlt években a mobilfotózás fejlesztésén ügyködött a Huawei, a Mate 30 Próban már a videózásra is nagyobb figyelmet fordíthatnak.

Nemcsak a Samsung készül arra, hogy leleplezze új zászlóshajóját, hasonló lépésre készül a Huawei is. Miután a kínai céget egy gazdasági hullámvasútra ültette az Egyesült Államok, kiderült, felpuhítják az ellenük hirdetett embargót. Mindez azt jelenti, hogy az eredetileg őszre tervezett Mate 30 széria már ilyen szempontból is zöld utat kapott, amiről hamarosan le is rántják majd a leplet.

Hogy az érkező Mate 30 Pro milyen lesz, egyelőre nem tudni, az információk azonban már szivárognak a készülékről. A holland Let's Go Digital alapján a GSMArena azt írja, a készülék igen komoly kamerarendszerrel érkezik majd a felhasználókhoz. A kínaiak levédették a Cine-Lens és a Camera Matrix neveket – július 17-én, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál –, amikről egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit takarnak, előbbi kapcsán azonban már van némi sejtése az embernek.

Mivel az elmúlt években leginkább a fotózás került előtérbe a fejlesztések során, könnyen lehet, hogy ezúttal a videózáson lesz a hangsúly. Még az sincs kizárva, hogy az egyik hátlapi kamerát kifejezetten ennek dedikálják.

©

Mivel a cég régóta dolgozik már együtt a Leicával, valószínűleg egy Leica által fejlesztett szenzort kap majd a mobil, amit videók készítésére optimalizálnak.

A Camera Matrix elnevezés már jóval talányosabb, de talán a lencsék elrendezésére utalhat. Ezen gondolat mentén haladva pedig arra juthatunk, hogy a kamerák négyzet alakban sorakoznak majd fel. Hogy pontosan hány lesz belőlük, egyelőre nem tudni, de egy ilyen elrendezésnél legalább négyről beszélhetünk. És az sem valószínű, hogy ugyanaz a preiszkópikus rendszer lesz majd benne, mint a P30 Próban, úgy ugyanis nem sok különbség lenne a két zászlóshajó között.

©

Ezen kívül egyelőre szinte semmilyen kapaszkodó nincs azzal kapcsolatban, hogy milyen mobilt várhatunk. Leszámítva azt a kiszivárgott képet, amin állítólag Mate 30 Pro kijelzőjének kerete látható.

©

A mobil jó eséllyel kijelző alá rejtett ujjlenyomat-olvasóval jön majd, és minden bizonnyal jókora akkumulátor társul majd hozzá.

Ha szeretne értesülni a Huawei Mate 30 Próval kapcsolatos fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!