szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Calvin Anderson remek focista, emellett a Rubik-kocka kirakásában is jeleskedik. Na, nem azért, mert olyan gyorsan forgatja az oldalakat, hanem mert nem is nézi, amit csinál.

Rubik Ernő világszerte ismert játéka sokaknak képes feladni a leckét. Ennek ellenére nem kevesen vannak, akik igen gyorsan ki tudják rakni, sőt olyanok is, akik a kezüket sem használják hozzá. A leglátványosabb mutatvány egy mesterséges intelligenciáé, amely egy pislogásnyi idő alatt rakja ki.

Egy amerikaifocista, Calvin Anderson is szeret játszani a kockával, ő azonban nem azért került a hírekbe, mert olyan gyorsan dolgozik. Ellenkezőleg, a sportolónak több időre van szüksége a színek megtalálásához, de mindez érthető, ugyanis a háta mögött forgatja az oldalakat:

A produkcióhoz semmilyen segítséget nem használ, tükör sincs, amellyel puskázhatna. Calvin nem is látja, mit csinál, úgyhogy mindenképp látványos trükkről van szó. Ami annyira azért nem lassú, nagyjából 1 perc kell neki.

A kockakirakási világrekord jelenleg egyébként 3,47 másodperc.

A világsikerű bűvös kocka megalkotója, Rubik Ernő a napokban ünnepelte 75. születésnapját. Neki egy hónapjába telt megoldania saját találmánya rejtélyét. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, "nem én vagyok itt a fontos, hanem a kocka. Sőt, még csak nem is a kocka, hanem a hatása: hogy miként tudott ennyi emberre és ilyen sokáig hatni, hogyan tudott évtizedeken át, miközben a világ óriásit fordult, ugyanúgy népszerű lenni az új generációk számára is."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben