szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mindössze 13 esztendős Que Jianyu mutatványa többszöri visszanézésre is hihetetlennek tűnik: a kínai fiatal három Rubik-kockát rakott ki úgy, hogy az egyiket a lábával forgatta.

Míg a többségnek egyetlen Rubik-kocka kirakása is nehézséget okoz, a kínai Que Jianyu olyan tökéletesre fejlesztette saját módszerét, hogy egyszerre három kockát is ki tud rakni. A mindössze 13 esztendős, a Hsziamen városából származó fiú mutatványát november nyolcadikán, a Guinness-világrekordok napján mutatta be, élesben.

A mutatvány, amelyről videó is készült, mindössze 1 percet és 36,39 másodpercet igényelt, a kínai kiskamasznak ugyanis ennyi időre volt szüksége, hogy egyet-egyet a kezeivel, egy harmadik kockát pedig a lábujjaival forgasson át a megfelelő színkombinációkra.

A fiú ezután egy másik rekordot is megdöntött, igaz, ehhez "csak" egyetlen kockát használt, de azt sem a megszokott módon: fejjel lefelé lógva rakta ki, mindössze 15,84 másodperc alatt. Íme:

A fiú saját bevallása szerint ötéves kora óta gyakorol a Rubik-kockával.

Rubik Ernő népszerű játékának van már önmagát kirakó verziója is, illetve olyan is készült, amelyet bárki ki tud rakni, gyakorlás sem szükséges hozzá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!