szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bonyolultabb, több közlekedési eszközt igénylő útvonalak is megtervezhetők lesznek a Mapsben. A Google ezzel fontos hiányosságot igyekszik pótolni szolgáltatásában.

Komplex utazások tervezésére is alkalmassá tette Maps alkalmazását a Google, amely régi adósságát törleszti ezzel - a fejlesztést maga a keresőóriás jelentette be hivatalos blogjában.

A funkció segítségével az utazók még könnyebben juthatnak el A-ból B-be, ha az út egy részét kerékpárral, vagy valamilyen telekocsi-szolgáltatással tennék meg. Ez a gyakorlatban a következők szerint néz ki: ha a felhasználó például busszal tervezne eljutni valahova, de a környéken autómegosztó is működik, a Maps alternatívaként ezt is fel fogja ajánlani. A szolgáltatás a becsült költségeket és az utazás várható idejét is jelzi majd.

Ugyanez igaz a bicikli esetében is: ha az utazó eredetileg két keréken indul útnak, de egy ponton muszáj vagy ajánlott valamilyen tömegközlekedési eszközre szállni, a Térkép szólni fog. Természetesen ilyenkor is jelzi majd, mennyi időbe telik a célig érni, és azt is, milyen állomásokon, illetve megállókon halad keresztül közben az illető.

A fejlesztést ugyanúgy kell használni, mint a Maps jelenlegi utazástervezőjét: a kiindulási és érkezési pontok meghatározása után az app magától felajánlja majd az új útvonalakat és módokat, semmit nem kell hozzá letölteni vagy külön beállítani.

A Google fokozatosan teszi elérhetővé az új funkciót, amit első körben az iOS-rendszerű készülékek tulajdonosai használhatnak teljes értékűen. Az androidosok az autómegosztós verziót a napokban kapják meg, a kerékpárosra még várni kell. A Google szerint eleinte 30 országban fog működni az újdonságuk. Magyarország egyelőre nincs köztük, de idővel (valószínűleg) ránk is kiterjesztik.

[Ez is érdekelheti: Magyarországra is elhozza sétálós csodafunkcióját a Google Maps]

Ha máskor is tudni szeretne a Maps újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!