szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarabb kiadta új iOS-rendszerének több hibáját is javító frissítését az Apple. A cég közben az iPadekhez tartozó friss szoftververziót is elérhetővé tette.

Ahogy az lenni szokott, egy-egy új oprendszerben általában nem csak újdonságok, hibák is előfordulnak. Ez alól az iOS 13 sem kivétel, az iPhone-okhoz tartozó frissítésben több bugot is azonosítottak az Apple mérnökei, melyeket egy, a fő oprendszer után néhány nappal kiadott szoftverben, az iOS 13.1-ban javítanak, illetve javítottak. Az update már tölthető, azt a telefonokon a Beállítások, Általános, majd Szoftverfrissítés menüpontban lehet elérni.

Az iOS 13-ban egy komoly biztonsági hibára is rábukkantak a szakemberek, amely miatt az Amerikai Védelmi Minisztérium közleményben figyelmeztette a munkatársakat. Azt írták: az érkező javításig (vagyis a 13.1-ig) inkább ne telepítsék a szoftvert, várják meg a másikat.

A hiba több mint érdekes: a Redditen tették közzé a felhasználók, hogy esetenként idegenek adatait mutatja a saját rendszerük. Ez akkor történik, ha új kártyaadatokat ad meg a felhasználó, például kép készítésével. Ugyanakkor többek szerint már a korábbi verziókban is megtalálható a hiba. Az Apple állítólag komolyan kezeli az ügyet, de a frissítési dokumentáció alapján úgy tűnik, a most érkezett iOS 13.1-ben még nem orvosolták.

A frissítés nem csak az iPhone-osoknak szól, az Apple közben a táblagépéhez tartozó iPadOS rendszert is elérhetővé tette. A szoftver az iOS 13-on alapszik, de más, mint a mobilos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!