szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar felhasználók számára is elérhetővé tette új, Személyes tár nevű funkcióját a Microsoft felhőszolgáltatása.

Még a nyáron mutattuk be a Microsoft OneDrive egyik új funkcióját, amely egy "feltörhetetlen" mappát takar. A fejlesztést a cég fokozatosan tette elérhetővé, mostanra pedig a magyarországi felhasználóknál is megjelent.

A magyarul Személyes tárnak nevezett mappa elsősorban abban a különbözik a többitől, hogy egy sokkal védettebb területet értenek alatta: a OneDrive használói eleve kétfaktoros azonosítás után férhetnek a tartalmához, és valahányszor ki akarják nyitni, azonosítaniuk kell magukat. A fájlok ujjlenyomattal is védhetők.

A különleges mappában bármi elhelyezhető, de 20 percnyi inaktivitás után (vagyis ha ennyi ideig nem nyúl hozzá a felhasználó) automatikusan bezárul. A speciális tárhely nem csak a weben, mobilon és táblagépen is elérhető, a használatáért külön nem kell fizetni.

©

A tárhelyet a személyazonosság igazolása után lehet igénybe venni, melyhez egy e-mailben kapott biztonsági kódot kell beírni. A Microsoft abban is segítséget nyújt, hogy szerintük milyen fájlokat érdemes ide feltölteni, amit akár szkenneléssel is elvégezhet a felhasználó. Ez utóbbihoz viszont a OneDrive letölthető alkalmazására is szükség lesz.

A Személyes tár kapacitása a OneDrive-hoz tartozó fiókmérettől is függ, de alapból, vagyis Office 365-előfizetés nélkül három fájlt lehet benne elhelyezni. A Microsoft szerint ez lehet például az útlevél, a jogosítvány, de akár egy vállalkozás alapításához szükséges dokumentum is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Fontos új funkciók kerültek a OneDrive-ba

A Microsoft azt ígéri, képes megvédeni a felhasználókat az adatvesztéstől, ha zsarolóvírus támadná meg a tárhelyet. És akkor is, ha véletlenül töröltek valamit.

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Erdélyi magyar kutatók tesztjével gyorsan ellenőrizhető, átesett-e valaki a koronavírus-fertőzésen

Erdélyi magyar kutatók tesztjével gyorsan ellenőrizhető, átesett-e valaki a koronavírus-fertőzésen

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság