szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebooknak nagyon fontos, hogy értékesíteni tudja felületeit, ezért több helyre is reklámokat rak. Most például a csoportokba.

A Facebook-csoportok tagjai előtt is reklámokat fog megjeleníteni a közösségi óriás, miután az oldalnak ezen a részébe is beköltöznek a hirdetések – írta az Adweek. A Facebook számos részén most is találhatók hirdetések, de a csoportok eddig reklámmentes helynek számítottak.

A közösségi oldal korábban nagyszabású fejlesztéseket jelentett be a csoportoknál, így várható volt, hogy a hirdetések előbb-utóbb is megjelennek. Mindez azért sem meglepő, mert a Facebook elmondása szerint legalább 400 millió olyan felhasználójuk van, aki valamilyen csoport tagja.

[És akkor Donald Trump feladott 1800 Facebook-hirdetést]

A csoportokban megjelenő reklámok ugyanúgy néznek ki, mint a platform többi részén megjelenő hirdetések, és maguk a partnerek tudják majd igényelni, hogy a reklám ne csak a Hírfolyamban jöjjön elő.

A Facebook szerint az új reklámokat előbb a felhasználók egy szűk csoportja látja majd, a többiekre ezután terjesztik ki. Azt is megígérték, hogy nem változtatnak az algoritmuson, a hirdetések pedig nem veszik figyelembe a csoportok témakörét vagy típusát.

Korábbi hírek szerint a Facebook az egymásnak küldött üzenetekbe is hirdetéseket rakott volna, legalábbis erről tanúskodik egy augusztusban kiszivárgott szabadalmi terv.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Busz és autó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

Busz és autó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

Radar360: Milliók Demeter zenésztársának, kevés pénz a tanároknak

Radar360: Milliók Demeter zenésztársának, kevés pénz a tanároknak