szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénteken bemutatta új fejlesztését a Facebook, amellyel közelebb hozzák a világ híreit a felhasználókhoz. Az újdonság külön ikont kap a telefonos applikációban, és úgy működik majd, mint egy hírolvasó.

Pénteken hivatalosan is bemutatta új fejlesztését a Facebook, amellyel "újságárussá" változik az oldal egy része. Az új fül alatt megjelenő cikkekért nem kell fizetni, a felhasználók azt és annyit olvasgatnak, amennyit csak akarnak.

A Facebook Newsról hetek óta szivárogtak a hírek, még most, a bejelentés előtt is jött róla új infó. Sokan azt is tudni vélték, hogy a közösségi oldal pénteken fogja bemutatni, és lám: igazuk lett. Az új szolgáltatás olyan sajtótermékek híreit gyűjti össze, mint a The Wall Street Journal, a USA Today és a BuzzFeed, vagyis elsősorban angol nyelvű irományokkal lehet majd találkozni. Azt azonban a felhasználók dönthetik el, hogy milyen témájú írásokat szeretnének látni, és ezt az alkalmazásban be is állíthatják.

©

Fontos, hogy a Facebook News nem kap külön applikációt, a szolgáltatást az alap mobilappon belül lehet testre szabni és elérni. A hírek közt sport, életmód, technológia és üzleti témájú írások lesznek megtalálhatók.

A facebookozók akár mindegyikről olvashatnak, amelyikre viszont nem tartanak igényt, ugyanúgy elrejthetik, mint egy bejegyzést. A szolgáltatáshoz tartozó új fülön a Facebook minden megnyitáskor a nap legfontosabb bejegyzéseit mutatja majd, így a felhasználók gyorsan áttekinthetik az aktuális ügyeket.

©

A közösségi oldal azt ígérte, az írásokat egy erre felállított, független csapat válogatja majd össze, amelynek kizárólagos feladata a színvonalas tájékoztatás lesz. Példa gyanánt az App Store működését lehet felhozni: az Apple is készít egy válogatást a legjobbnak ítélt alkalmazásokból, amelyeket külön felületre rendez. Az ottani kínálatot csak 24 óra elteltével frissítik, de ez a Facebook esetében valószínűleg sokkal gyakoribb lesz.

A Facebook News eleinte csak a nagyobb városokban élő amerikai felhasználók számára lesz elérhető, de ott sem mindenkinek. A globális rajt ideje még nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt