szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkészítette Chrome böngészője legfrissebb főverzióját a Google, amelyet már ki is adott a felhasználóknak. Látványos funkciók nem, de hasznos újdonságok vannak benne.

A chrome-os változások egyik legfontosabbja, hogy a böngésző képes értesíteni a felhasználót, ha úgy érzékeli: a program által elmentett jelszavak veszélybe kerültek, mert egy biztonsági kockázatot rejtő weboldalon próbálunk bejelentkezni. A fejlesztéshez aktiválni kell az adatszinkronizációt, másképp nem működik.

Kényelmes újítás, hogy a kijelölt telefonszámokat kattintással androidos mobiljukra továbbíthatják a netezők (ehhez ugyancsak be kell legyen kapcsolva a szinkronizáció), a kurzort a böngészőfülek szélére húzva pedig egy új szövegbuborék jelenik meg, benne a weblap domaincímével. Ez főleg akkor jöhet jól, ha a felhasználó több lapot is nyitva tart, és már nehezen tájékozódik köztük. A lapokhoz külön háttérkép is beállítható.

A böngészőhöz új sötét mód is készült, amely feketés hátterű megjelenést ad még azokhoz a weblapokhoz is, amelyek nem támogatják a funkciót.

A Chrome 78-at a PC- és Mac-tulajdonosok, valamint az iOS- és Android-rendszerű eszközökkel, továbbá a Linux-gépekkel dolgozók is használhatják, a Google mindenkinek elérhetővé tette. A frissítés elvileg automatikusan zajlik, de akinél még nem dobta fel a program ennek lehetőségét, az a menü Névjegy pontját kiválasztva kezdeményezheti maga az update-et. (Ha Chrome böngészőből rákattint erre a linkre, közvetlenül eljut a vonatkozó helyre.)

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Véget ért az egyhetes zárlat Aucklandben, ahol egy fertőzött miatt rendeltek el teljes karantént

Véget ért az egyhetes zárlat Aucklandben, ahol egy fertőzött miatt rendeltek el teljes karantént