szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google ernyővállalata, az Alphabet állítólag ajánlatot tett a Fitbitnek a cég felvásárlására. Vannak, akik már a mögöttes szándékot is sejtik.

Mi másért áldozna akár dollármilliókat is a Google (jelen esetben a viselhető eszközöket készítő Fitbitre), ha nem azért, mert valamilyen nagy dobásra készül. Ez a nagy dobás a szakértők szerint az Apple Watch-csal, azaz az Apple okosórájával versengő termék lehet.

Mindez nem idegen a Google-től, hiszen már régebb óta hallani a Pixel Watch-ról (a cég okosórájáról), olyannyira, hogy állítólag 2016-ban már egészen közel volt a megjelenéshez, azonban az utolsó pillanatban, megbízhatatlan szinkronizálásra és a nem megfelelő kialakításra hivatkozva, leállították a projektet.

©

Lehet, hogy most a Fitbittel folytatná a Google? A Reuters – önmagukat az ügy bizalmassága miatt megnevezni nem kívánó forrásokra hivatkozva – azt írja, hogy valóban tett ajánlatot a Google, azonban nem tisztázott az összeg nagysága, és még megállapodás sem született.

Egyébként lehet, hogy a Fitbitnek is jól jönne az ajánlat, ugyanis jelenleg nincs a csúcson: az IDC szerint a cég tavaly 13,8 millió viselhető eszközt adott el, 10 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben. A viselhető eszközök piacán (amelybe természetesen nemcsak az okosórák és a fitnesz-karkötők, hanem a fülbe helyezhető eszközök is beletartoznak) a Fitbit jelenleg a harmadik, az Apple, illetve a Xiaomi mögött.

A fenti hír megjelenése után a Fitbit részvényei 27 százalékkal emelkedtek, így a cég piaci kapitalizációja jelenleg 1,4 milliárd dollár. Az Alphabet-részvények értéke kettő százalékkal nőtt. Az értesüléseket egyelőre sem az Alphabet, sem a Fitbit nem kommentálta.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót