szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fitbit piaci értéke nagyjából 1,6 milliárd dollár, de a Google tolla ennél jóval vastagabban fogott, amikor kiállították a vételárról szóló csekket.

Nemrég indult útnak a pletyka, ami szerint a Google ernyővállalata, az Alphabet ajánlatot tett a Fitbitnek a cég felvásárlására. A hír egyik cég sem erősítette meg, ám a piac egyértelműen jelezte, örülnének egy ilyen fúziónak. A hír megjelenése után a Fitbit részvényei 27 százalékkal emelkedtek, míg az Alphabet-részvények értéke kettő százalékkal nőtt.

Most kiderült, a pletyka igaz volt.

A két vállalat magyar idő szerint pénteken kora délután jelentette be, hogy egyesül, vagyis a Google megveszi a Fitbitet. A keresőóriás 2,1 milliárd dollárt fizet érte, vagyis átszámítva nagyjától 620,4 milliád forintért szerzik meg a viselhető eszközöket gyártó céget. A tervek szerint a Fitbitet beolvasztják a Google hardvergyártó részlegébe, hogy a viselhető eszközök egy "új generációját" hozzák létre – áll a Google közleményében.

A Fitbit vezérigazgatója, James Park, valamint a Google hardverfejlesztésekért felelős vezetője, Rick Osterloh bejelentése szerint a jövőben a Fitbit-eszközök a keresőóriás saját, viselhető eszközökre fejlesztett operációs rendszerét, a Wear OS-t futtatják majd.

A most bejelentett felvásárlásból egyébként az látszik, hogy a Google nagyon szerette volna megszerezni a Fitbitet. A cég jelenlegi értéke ugyanis nagyjából 1,6 milliárd dollár, a Google által kiállított csekk viszont 500 millió dollárral vastagabb lett.

A Fitbit vezetője szerint a készülékeik a jövőben is együtt tudnak majd működni az iOS-szel, és természetesen az Androiddal is. A Google eközben kijelentette:

a Fitbit egészségügyi és egyéb adatait nem fogják felhasználni a hirdetésekhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén