szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Matthew Perks sokszor épít érdekes dolgokat. Ezúttal a laptopját fejlesztette fel, miután a vele való munkát időnként nagyon kényelmetlennek találta.

Akik laptop előtt ülnek, gyakran panaszkodhatnak nyakfájásra, ami a legtöbbször azért történik, mert az eszköz nem szemmagasságban helyezkedik el. Az ismert youtuber és ezermester, Matthew Perks is megtapasztalta ezt. Mivel a laptopját nem szívesen dobta volna ki, a videósnak őrült ötlete támadt: épít hozzá egy második képernyőt.

Perks videóra is vette, ahogy a panelt a már meglévő notebookjához erősíti, de a felvétel nem csak ezért érdekes. A youtuber azt is elmagyarázza, milyen procedúrán kell átesni a beüzemeléshez, és milyen hozzávalók szükségesek ehhez. Aki egy kicsit is szeret barkácsolni, akár kedvet is kaphat egy hasonló munkához. Persze csak akkor, ha ért hozzá, hiszen a felvétel alapján is jól látni, milyen bonyolult részek követik egymást.

Perks a panelt az eBayről vásárolta, és fontos szempont volt számára, hogy IPS típusú legyen. Méretben sem szeretett volna nagyobbat, hiszen azt lehetetlen lett volna a notebook hátára csatlakoztatni. A munka során többször támaszkodott 3D-nyomtatójára, de hangsúlyozta, a tartóelemek más módon is elkészíthetők.

Az nem derül ki, pontosan mennyi időbe telt elkészíteni a második képernyőt, de talán nem is ez a fontos. A panel ugyanis remekül működik, igaz, a használatához egy önálló áramforrást is be kellett iktatni (ez utóbbit ráadásul elem működteti), melynek aztán szintén a gép hátulján talált helyet.

A youtuber azt nem állítja, hogy helytakarékos megoldásról van szó, habár a laptopját azért így is magával tudja vinni. Az eredmény egyébként nagyon hasonlít az Intel Honeycomb Glacier projektjére. Ott is van egy másodlagos képernyő, de annál a gép törzsébe épített panelt lehet kihúzni, az pedig eleve kisebb.

Ha ez érdekes volt, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!