szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ao Air is egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek a légszennyezettségből próbálnak pénzt csinálni.

Lassan vége a Las Vegas-i elektronikai shownak, ahol idén is megfordult néhány szokatlan előadó. Az Ao Air nevű amerikai startup a rossz levegő problémáját igyekszik pénzre fordítani, ugyanis egy különleges arcmaszkot készítettek, amellyel tiszta oxigénhez juthat viselője.

©

A valamivel több mint 100 ezer forintos Atmos Faceware a gyártója szerint jobb védelmet nyújt a szálló por ellen, mint a hagyományos arcmaszkok. Valamivel könnyebb is hordani, ugyanis nem szorul annyira az arcra, és akkor is jól működik, ha szakállasok veszik fel. A maszk átlátszó borítást kapott, a viselője száját pedig egyáltalán nem takarja.

A légszennyezettség komoly probléma, hiszen a légúti megbetegedések mellett sokkal komolyabb gondokat is okozhat, emellett növeli a stroke és egyes ráktípusok kockázatát. A problémában rejlő pénzügyi potenciált természetesen nem csak az Ao Air ismerte fel: legutóbb Indiából érkeztek hírek, ahol egy oxigénbár nyitotta meg kapuit, és ahol már pár percnyi friss levegőért is fizetni kell.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2020 újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!