szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha igazak az eddigi értesülések, akkor akár már február elején kirukkolhat a Samsung összehajtható telefonja utódjával, a Galaxy Fold 2-vel. Azonban épp az ütemezés miatt hozhat magával egy kellemetlen meglepetést.

Nem ritka az okostelefonok világában, hogy a gyártók összehangolják ütemterveiket, például annak érdekében, hogy a legújabb modellben a lehető legújabb lapkakészlet dolgozzon. Sokan ezért is várják meg a Qualcomm éves új chipsetjét, hogy azután olyan telefonnal jöhessenek ki, amelynek éppen emiatt lehetnek vonzóbb tulajdonságai.

Úgy tudni, hogy a Samsung Galaxy Fold 2-t (egy kagylószerűen összehajtható telefont) február 11-én, a Galaxy S11/S20-szal együtt mutatja be a dél-koreai óriás, sokan ezért is vették evidenciának, hogy az újabb összehajtható telefonba a Qualcomm december elején bejelentett lapkakészlete, a Snapdragon 865 kerül. A MySmartPrice szerint azonban a Galaxy Fold 2 a 2018-as Snapdragon 855-tel fog érkezni – annak kiadása után legalább másfél évvel –, ami egy kissé kellemetlen meglepetés. Az ok az, hogy a Samsung már jó ideje dolgozik ezen a modellen (a források szerint legalább hat hónapja), így már nem tudta beépíteni az új chipkészletet a terveibe.

Bár egy kis kellemetlenséget említettünk, azért ez nem rengeti majd meg alapjaiban a Galaxy Fold 2 sikerességét, már csak azért sem, mivel a közvetlen riválisnak számító Motorola Razr összehajtható telefonban egy még régebbi és kevésbé erős teljesítményű chipkészlet, a Snapdragon 710 dolgozik. Másfelől a Snapdragon 855 használatával készülni kell arra is, hogy igen hamar le fog merülni az összehajtható telefon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!